Nieuws

OP DE VROUW AF: Sabine Vollebregt

"De ontwikkelingen rond president Donald Trump houden mij bezig"

 Door Peter Lotman

Naam:  Sabine Vollebregt.

Geboren:  16 augustus 1997.

Woonplaats:  Wateringen.

Sport:  Handbal.

Studie:  Commerciële Economie aan De Haagse Hogeschool. 

Relatie:  Ja, met Rink Esmeijer. 

Familie die handbalt:  Mijn zus Kelly handbalt ook. Zij is bij Quintus begonnen, maar zij speelt op dit moment in Duitsland bij TusSies Metzingen. Mijn moeder heeft vroeger ook  gehandbald. Mijn vader niet, maar die zit in het bestuur van Quintus.

Clubs:  Altijd al bij Quintus, sinds mijn zesde jaar.

Positie in team:  Linkerhoek.

Successen:  Nederlands kampioenschap met de B-jeugd; de Nederlandse kampioenschappen met selectie Zuid-Holland en het twee keer behalen met Jong Oranje van een zesde plaats op het WK in Macedonië en Moskou.  

Mooiste moment:  Op het WK in Macedonië in de achtste finale tegen Hongarije. Een bizarre wedstrijd waarin wij de laatste minuten dik achter stonden, maar op doorzettingsvermogen toch wonnen. Een kippenvelmomentje. 

Dieptepunt:  De finale tijdens het Jac Stammes toernooi in Aalsmeer tegen DSVD. Na een reeks van vijf penalty’s was het nog gelijk. Daarna moest ik een penalty nemen en die miste ik, waardoor wij verloren. Sindsdien heb ik nooit meer een penalty genomen. 

Beste trainer:  Ik heb van Jan van Kester en Marleen van der Steen veel geleerd.

Favoriete handbalster:  Mijn teamgenote Daisy Hage. Van haar kan ik nog veel leren, dus ik hoop dat ze bij Quintus blijft. 

Ambitie:  Mijn ambitie is om met Quintus de beker te winnen en Nederlands kampioen te worden.

Bijgeloof:   Mijn teamgenote Britt van Steekelenburg leende altijd haarspeldjes van mij. Toen zij die een keer niet droeg verloren wij. We proberen er vanaf te komen.

Hobby’s:  Leuke dingen doen met vrienden of familie.

Tv-programma/Film/Serie:  Prison Break.

Auto:  Tesla.

Favoriete eten: Sushi. 

Sterke eigenschappen:  Ik geef niet snel op en wil overal het beste uithalen.

Verbeterpunten: Niet zo ongeduldig zijn en soms niet te kritisch zijn.

Nieuws dat je bezighoudt:  mDe ontwikkelingen rond president Donald Trump houden mij bezig. Ben benieuwd hoe dat gaat aflopen.

Belangrijk binnenkort:  De nacompetitie in de kampioenspoule. Elke wedstrijd telt dan. We willen spelen om de landstitel en de bekerfinale halen.

AD SPORT/PETER LOTMAN  

Deel dit bericht