Nieuws

OP DE MAN AF: ANDRÉ DE WAAL

“Een beetje meer verdraagzaamheid zou geen kwaad kunnen”

DOOR PETER LOTMAN

Naam:André de Waal.

Geboren:5 november 1960 in Hendrik Ido Ambacht.

Woonplaats:Hendrik Ido Ambacht

Sport:Vanaf mijn 16ejaar handbal, altijd als keeper. Daarvoor ook tafeltennis en voetbal.

Beroep:  Ik benwerkzaam bij de Belastingdienst in Rotterdam.

Getrouwd:In 1985 getrouwd met Ingrid de Waal-Aarnoutse. We hebben elkaar in de zomervakantie van 1983 leren kennen op Mallorca, een vakantieliefde dus.

Kinderen:Twee dochters, Tanita (19) en Milika (13). Zij hebben beiden gehandbald bij S.V. Conventus, maar doen nu niet meer aan sport.

Familie die handbalt:  Niet meer. Broer Rob heeft gehandbald bij H.V. Walburg ’75.

Huisdieren:Poezen in alle kleuren. Ooit waren het er vijf, nu nog maar één.

Clubs als speler:Walburg ’75 in Zwijndrecht (nu S.V. Conventus).

Clubs als trainer: Walburg ’75  (mannen), TOGB (vrouwen), Atomium ’61 (vrouwen), Snelwiek (mannen), Ventura (vrouwen), Conventus (mannen), Oliveo (mannen en vrouwen). Na mijn blessure in 1990 ben ik begonnen met training/coaching van Walburg. Nu  in mijn derde jaar bij de vrouwen van Oliveo en mijn tiende seizoen totaal in Pijnacker.

Successen:Kampioenschappen met Walburg (zowel als speler als trainer), TOGB en Oliveo (vrouwen en mannen).

Mooiste momenten:Privé: Geboorte van mijn dochters. Mijn eerste Paul McCartney concert in 1976. Handbal: Met de mannen van Oliveo de uitschakeling van 1edivisie ploeg White Demons in het landelijke bekertoernooi na 2 verlengingen.

Dieptepunt:Het afscheuren van mijn kruisbanden in 1988. Hoewel ik na revalidatie weer ging handballen nooit meer op mijn oude niveau gekomen.

Beste trainer:Henk van Oers. Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten als trainer, maar omdat hij mij nog enthousiaster maakte voor de handbalsport. En Jan Bayens, mijn eerste handbaltrainer.

Favoriete handballer: Keeper Gerrie Eijlers van Oranje. Bij Oliveo Roel de Jong. Goede cirkelspeler en een geweldige instelling.

Favoriete sporter: Roger Federer.

Ambitie:Met de vrouwen van Oliveo promoveren naar de 2edivisie. Hoewel we meestrijden om de bovenste plaats, is het te vroeg als promovendus uit de 1eklasse direct te promoveren. Lukt het niet, dan gaan we volgend seizoen verder bouwen.

Geloof/Bijgeloof:Ik geloof niet in bijgeloof.

Favoriete boek:Ben niet zo’n boekenlezer.

Film: Star Wars en James Bond.

Muziek:The Beatles en vooral Paul McCartney.

Hobby’s: Muziek luisteren en computeren.

Tv-programma:De Wereld Draait Door en Studio Sport.

Serie: Engelse detectives en Netflix series.

Auto:Citroën.

Drank: Koffie, water, Palm en Guinness.

Favoriete eten: De bitterballen bij Paal 10.

Vakantie: Het liefst kamperen. Favoriete vakantieland Engeland. De afgelopen jaren veel naar Ouddorp.

Sterke eigenschappen: Ik ben verbaal sterk en kan goed relativeren. Ik heb als trainer gevarieerde oefenstof, gebaseerd op dynamisch handbal en heb een aardig spelinzicht.

Verbeterpunten: Als trainer ben ik te kritisch en leg ik te vaak de nadruk op de verbetering bij mijn spelers en speelsters.

Belangrijk moment binnenkort:Nu ik drie jaar werkzaam ben bij de vrouwen van Oliveo staan de club, de speelsters en ik voor de vraag of ik ook volgend seizoen als trainer/coach verbonden ben met de club. Volgens mij is er de intentie voor een langer verblijf, maar er moet nog het nodige besproken worden.

Nieuws van de week: Als muziekliefhebber vind ik het jammer dat op dit moment veel (jeugd)muziekhelden het leven laten zoals David Bowie & Glenn Frey. Verder is er veel te veel leed in de wereld, een beetje meer verdraagzaamheid zou geen kwaad kunnen.

AD HAAGSCHE/DELFTSE COURANT

Deel dit bericht