Ook Wit Rusland te sterk voor Nederlandse handballer bij EYOF

De Nederlandse handballers, met Mark van den Beucken (Beringe), Rik Elissen (Beek), Jim Hartsema (Geleen), Evert Kooijman (Sittard), Eligio Pepels (Stein) en  Kay Smits (Geleen),  hebben woensdagavond ook de laatste groepswedstrijd tijdens het EYOF handbaltoernooi tegen Wit Rusland niet in winst kunnen omzetten. Na een 13-12 rustand winnen de Wit Russen met 33-26

De openingsfase is duidelijk voor Wit Rusland mede door het feit dat Oranje zijn kansen niet weet te benutten wordt het al snel 3-0. In de zevende minuut scoort Oranje via Rik Elissen de eerste treffer en meteen trek Oranje door naar 3-3 (10’). Vervolgens gaat het gelijk op tot de halverwege de eerste helft (5-5). Dan slaat Wit Rusland weer een gaat naar 10-7. Nederland kan wel weer dichterbij komen maar gaat maar moet toch met een minimale achterstand de kleedkamers opzoeken: 13-12.

In de tweede helft scoort Nederland meteen de gelijkmaker maar loopt even later toch weer achter de feiten aan als de Wit Russen makkelijk scoren op 17-13 komen. Het blijkt het definitieve gaatje te zijn. Nederland probeert nog wel terug te knokken maar ziet geen kans het verschil te verkleinen. Wit Rusland loopt uit naar 22-17 als doelman Mark van den Beucken de 22-18 scoort. Nederland blijft echter veel fouten maken en ziet de tegenstander steeds verder weg lopen. Na 48 minuten staat het al 26-19 en uiteindelijk verliest Oranje ook zijn derde groepswedstrijd met 33-26 en eindigt als laatste in groep A.

Scores Nederland: Kay Smits 7, Rik Elissen 5, Ephrahim Jerry 4, Evert Kooijman 3, Niels Poot 3, Rene Jaspers 2, Marwin van Offeren 1 en Mark van den Beucken 1.