Nieuws

Ook Polman en Van der Heijden met Esbjerg naar tweede ronde CL

Met Estavana Polman en Laura ven der Heijden hebben ook de laatste twee Nederlandse deelnemers aan de Champions League 2016/2017 zich geplaatst voor het hoofdtoernooi in van de Koninginneklasse van het dameshandbal.

Daarmee hebben alle zeven Nederlandse speelsters die aan de Champions groepsfase hebben deelgenomen zich met hun club weten te plaatsten voor het hoofdtoernooi. Een nieuw record in de geschiedenis van de moderne Champions Leaguecompetitie want nog nooit wisten zoveel Nederlandse speelsters zo ver te komen.

Polman en Van der Heijden moesten tot de laatste wedstrijd met Team Esbjerg tegen het Zweedse IK Savehof wachten tot ze zeker waren van deelname aan de tweede ronde. Bij verlies was het immers afgelopen, maar na de 15-9 ruststand sprak de eindstand boekdelen. Met 29-18 was de Deense kampioen veel te sterk.

Na zes minuten was al duidelijk dat Esbjerg het niet al te moeilijk zou gaan krijgen vandaag Vander Heijden 2x en Polman met een doelpunt al mede verantwoordelijk waren voor de 5-1 tussenstand. Middels een 11-4 tussenstand werd er gerust bij een 15-9 stand.

Na de rust kon Savehof terugkomen van 17-11 naar een verschil van vier doelpuntten 17-13, 18-14, 19-15 waarmee het er even op leek dat het nog spannend kon gaan worden maar de Zweedse kampioen kon niet dichterbij komen daarvoor werd er te veel gemist en fouten gemaakt. Vanaf de 19-15 halverwege de tweede helft nam Esbjerg gestaag afstand en kon uiteindelijk met 29-18 feest gaan vieren want de plaatsing voor het hoofdtoernooi was bereikt.

Topscorer werd Ida Karlsson met 7 doelpunten. Polman met 5 en Van der Heijden met 4 volgden daarachter.  

Ailly Luciano (Metz) Anouk van de Wiel (Thuringer Hc). Danick Snelder (FTC Budapest), Nyncke Groot en Yvette Broch (Györi KC)  gingen de afgelopen weken Polman en Van der Heijden al voor.

Deel dit bericht