Nieuws

Olympiër Jasmina Jankovic: “ik was zo dolblij dat ik mee kan”

Jasmina Jankovic was misschien wel de meest gelukkige speelster van Oranje toen ze hoorde dat ze toch was geselecteerd voor de Olympische Spelen. Op trainingsstage met Oranje scheurde ze in Noorwegen vlak voor het WK haar kruisband af hetgeen betekende dat haar seizoen bij TuS Metzinger zo goed als voorbij was en dat alles alleen nog maar in het teken stond van revalideren en trainen in de hoop dat ze toch nog een kans kreeg om mee naar Rio te gaan.

De afgelopen week, tijdens het vierlanden toernooi in Eindhoven, was voor de keepsters een emotionele rollercoaster. De eerste wedstrijd tegen Zweden was voor de haar een dramatische wedstrijd. Niets lukte toen ze in de tweede helft in het veld kwam en na twintig minuten werd ze vervangen. Het huilen stond haar nader dat het lachen.

De tweede wedstrijd tegen Rusland liet Groener zien vertrouwen in haar te hebben. Ze mocht meteen vanaf de eerste minuut weer in het doel plaats nemen. Het liep al een stuk beter maar tevreden kon ze nog niet zijn. In de derde wedstrijd tegen Montenegro toen ze na twintig minuten Tess Wester kwam vervangen  liet ze toch weer zien waarom de bondscoach de voorkeur aan haar had gegeven om als een van de twee keepsters mee te gaan naar Rio. Met een big smile op haar gezicht gaf ze halverwege de tweede helft haar plek over aan Tess Wester.

www.handbalstartpunt sprak na afloop van het vierlanden toernooi en vlak voor het vertrek naar Rio met Jasmina Jankovic over haar gevoelens tijdens het vierlanden toernooi en wat het voor haar betekende dat ze toch geselecteerd werd voor de Spelen

“Ik ging nergens van uit want eind november scheurde ik mijn kruisband, dus ga je nergens van uit”, vertelt de in het Joegoslavische Doboj geboren keepster  die vanuit Schiedam en via de jeugd van Ventura als startpunt voor haar handbalcarrière een Olympier is geworden.  

Jankovic:  “Je bent blindelings aan het trainen in de hoop dat je het red. Ook in de eerste week van de trainingsstage ben ik nog steeds nergens van uit gegaan. Ik heb gewoon honderd procent alles gegeven en ben dan ook zo “dolblij” dat ik gewoon mee kan en niet dat ik weer vanwege een blessure thuis moet blijven zoals bij het WK en het OKT dat was zuur, zeker als je ziet wat er allemaal gebeurt is”.

Luister hier verder naar het hele interview met Jasmina Jamkovic.

 

Kijk hier naar de fotoreportage van foto-Reza bij de wedstrijd Nederland - Montenegro

 

 

Deel dit bericht