Nieuws

Olympia ’89 klaar voor het nieuwe seizoen

Voor de handballers van Olympia'89 begint zaterdag de competitie. De ploeg is voor het eerst in de clubgeschiedenis actief op het hoge niveau dat de tweede divisie is. Onder Erwin Buijs werd promotie behaald, maar de Waalwijkse trainer nam na vier seizoenen afscheid. Zijn opvolger is plaatsgenoot Paul Coenders. Die zag zijn team een sterke voorbereiding afwerken; Olympia'89 bleef ongeslagen, waardoor de rood-zwarten kunnen zeggen dat ze een jaar lang geen oefenwedstrijden hebben verloren, ondanks dat de tegenstand vaak uit hogere klassen kwam.

Na de zomer werd er gespeeld tegen EHC (35-29), Swift 2000 (25-24), Nieuwegein (39-31), Hercules 2 (35-24), Delta Sport (31-19), Hellas 2 (26-26) en GHV (31-26). Wat het allemaal waard is, zal zaterdag blijken als Olympia dit weekend thuis Atomium'61 ontvangt. Ook de Rotterdammers zijn nieuw in deze divisie, al komen zij van een stapje hoger, de eerste divisie. Het belooft dus direct een interessante wedstrijd te worden.

De selectie van Olympia'89 is redelijk intact gebleven; Mark van den Elzen is gestopt en Jeroen Roefs is naar Limburg Lions vertrokken. Chiel van Iperen zal helaas nog een tijdje uit de running zijn met een blessure. Enkele spelers uit het tweede zullen dit jaar (nog) nadrukkelijker bij het eerste betrokken zijn om dit allemaal te compenseren. Keeper Rik Horbach miste vorig jaar de tweede seizoenshelft, maar hij is weer terug na zijn wereldreis door Australië. 

Deel dit bericht