Nieuws

Olga ten Hove en Jildou Dijkstra nieuw trainers duo bij DSVD

Een maand nadat het bestuur van DSVD bekend heeft genaakt dat het contract met het Trainersduo Herman Keppels en Rob Fiege niet verlengd wordt heeft men Olga ten Hove en Jildou Dijkstra gepresenteerd als het nieuwe trainers duo met ingang van het seizoen 2017-2018. Beide trainsters zijn momenteel werkzaam bij Kwiek Raalte waar ze dit seizoen de leiding hebben over de het tweede team dat uitkomt in de tweede divisie A.

Olga ten Hove heeft al een ruime carrière als trainster bij Kwiek achter de rug. Zo was in 2012 tijdelijk hoofdcoach van het eerste team. Ze heeft echter vooral haar sporen verdiend  bij de jeugd van de ploeg uit Raalte. In 2015-2016 begon de samenwerking  tussen Ten Hove en Dijksta bij  de A-jeugd van Kwiek waarna ze het jaar daarna doorschoven naar het tweede team.

De uit Delden afkomstige Jildou Dijkstra heeft al op meerder plaatsten als trainster haar sporen achter gelaten. Zo was ze onder andere tot 2015, voordat ze overstapte naar Kwiek , al vier jaar trainsters geweest bij de A-jeugd van DSVD. Zij is dus geen onbekende voor de club uit Deurningen. Ook was ze actief bij de afdelingsselectie van Oost van het NHV en de handbalschool Twente.

Bij DSVD zetten beide trainsters het komend seizoen de samenwerking verder.

“Beide dames hebben in gesprekken met zowel de technische commissie als de selectie veel handbal passie getoond en wij verwachten dan ook met hun een mooi seizoen te kunnen gaan realiseren”, zo schrijft het bestuur. “In Jildou in aanvulling met Olga zien wij twee dames welke passen binnen de structuur en het beleid wat er samen met de Technische Commissie voor de handballende jeugd en senioren van DSVD is uitgestippeld”.

Momenteel staat DSVD op de tweede plaats in de Eerste divisie en heeft het nog alles in eigen hand om kampioen te worden en daarmee de promotie naar de eredivisie te realiseren. Komend weekend staat wat dat betreft waarschijnlijk de beslissende wedstrijd tegen de koploper Foreholte op het programma.

  

Deel dit bericht