Nieuws

Olga Assink assistent-trainer bij Nederlands dames team

Olga Assink zal tot en met de EK in Zweden als assistent-bondscoach van Helle Thomsen bij het Nederlands Damesteam functioneren. Met Olga Assink heeft het NHV een meer dan ervaren ex-topspeelster naast Helle Thomsen.

De samenwerking is mede tot stand gekomen omdat Olga Assink en Saskia Mulder tijdens het Holland Handball Tournament in Eindhoven het NHV ondersteunden bij het inwerken van de nieuwe bondscoach.

Bondscoach Helle Thomsen en technisch directeur Sjors Röttger zijn zeer tevreden omdat Olga met al haar ervaring een toegevoegde waarde in het team, achter het team is.

Olga Assink is één van de grootste handbalsters die Nederland ooit voortbracht. Op de cirkel was de sympathieke en oer nuchtere Twentse bijna niet te verdedigen. Ze won met Viborg de EHF-Cup in 2004 door te winnen van het Hongaarse Gyori KC, en als eerste, en nog altijd de enige, Nederlandse handbalsters de Champions Leaguena de winst op Krim Ljubljana. Na deze triomf beëindigde ze op 28-jarigeleeftijd noodgedwongen haar handbalcarrière vanwege een ernstige knieblessure.

Olga Assink EK 2001-Bolzano/Italie Nederland - Frankrijk

Ze speelde meer dan 200 interlands in het shirt van Oranje en ging altijd voorop in de strijd, Ondanks dat Assink een van de beste handbalsters van haar tijd was heeft ze maar aan twee EK’s (1998 en 2002) en twee WK’s (1999 en 2001) deelgenomen. In 2002 speelde ze haar laatste EK. Toen werd ze met Nederland veertiende.

Sinds haar teurgkomst in Nederland is ze trainster bij de Tweede divisie club de Tukkers in Aalberg, waar ze ook haar handbalcarrière is begonnen.

Deel dit bericht