OCI-LIONS in thriller na finale Bene-League

De tweede halve finale wedstrijd, voor 1200 toeschouwers, van de BENE-League final4 tussen OCI-LIONS en QubiQ Achilles Bocholt werd na een 18-10 ruststand uiteindelijk met nipt met 26-25 door OCI-LIONS gewonnen. Het was een kopie van de wedstrijd van twee weken geleden in Bocholt waarin LIONS een grote voorsprong verspeelde en luttele seconden voor het einde alsnog de winnende treffer weet te scoren

Na een voortreffelijk eerst helft waarin Bocholt weinig in te brengen heeft weet LIONS weg te lopen naar de 18-10 ruststand. LION speelde zonder probleem mooi en snel handbal in de eerste helft. In de openingsfase was het vooral via Kay Smits dat men scoorde Met vijf doelpunten van zijn hand werd het na tie minuten 7-4. Lino Janssen zorgde voor de andere twee treffers. Tot de vijftiende minuut bleef het verschil het zelfde: 9-6.

Daarna volgde een zeer sterke fase van LIONS waarin het kon weglopen middels twee doelpunten van Ramos, Ivo Steins en Smits en drie van Dylan Vossen naar een 18-9 stand. Oud LIONS speler Jordi Creemers bepaalde de ruststand op 18-10. Bij Bocholt zijn het in de eerste helft voornamelijk Leon van Schie (3) en Damian Keziora (3) en Miha Pucnik (2) die de doelpunten voor hun rekening nemen

In de tweede helft gaat het al wat stroever en begint ook doelman Bjorn Alberts van Bocholt steeds beter te keepen. Desondanks kan LIONS toch nog uitlopen naar een tien punten voorsprong na veertig minuten (22-12). Dan komt de eerste waarschuwing van Bocholt dat via Van Schie en Wertelaers op 22-14 komt met daartussen een redding van Alberst

In de 47e minuut scoort Joris Baart dan de 25-16 voor LIONS en lijkt er echter nog niks aan de hand. Maar als dan eerst Baart voor twee minuten naar de kant moet en vervolgens ook Vernooy dan gaat het hard. Bocholt komt vanaf dat moment doelpunt voor doelpunt steeds dichterbij en scoort dan vier keer en komt op 25-21 (53’) De spanning loopt voelbaar op en je hoort het publiek morren het zal toch weer niet …..

De wedstrijd die in een ruime overwinning voor LIONS leek te eindigen wordt daarmee ook steeds hectischer en met nog drie minuten te spelen wordt het via Brecht Wertelaers 25-24 en als Luc Steins dan de paal raakt scoort Wertelaers met nog veertig seconden te gaan de gelijkmaker 25-25.

Dertien minuten had LIOSN dan al niet meer gescoord maar het is de Portugees Joao Ramos die Fitland uiteindelijk toch weer in extase brengt door met een zacht lobje te scoren. De bal verdween wel via de onderkant van de lat in het doel, maar daarmee scoort hij de winnende treffer voor LIONS 26-25 want de paal voorkwam dat Bocholt twee seconden voor het einde nog langszij kwam en daarmee bleef LIONS in ieder geval een verlenging bespaart, die Bocholt graag wel gespeeld had.

Scores OCI-LIONS: Kay Smits 7, Joao Ramos 5, Lino Janssen 4, Ivo Steins 3, Dylan Vossen 3, Serge Heijnen 2, Joris Baart 2

Scores QubiQ Achiles Bocholt: Leon van Schie 7, Damian Kedziora 6, Brecht Wertelaers 3, Vladimir Tasevski 3, Miha Pucnik 2,  Bartoz Kedziora 2, David Denert 2.