Nieuws

Nycke Groot hoopt met goud af te sluiten in Denemarken

Afgelopen week werd bekend dat de 27-jarige Nederlandse international Nycke Groot een toptransfer heeft gemaakt naar de Hongaarse tweevoudige Champions League winnaar KC Györi, waarvoor ze een twee jarig contract heeft getekend.

www.handbalstartpunt vroeg aan de uit het Noord Hollandse Koedijk afkomstige handbalsters wat ze van deze transfer vindt en er van verwacht?

“Ik ben onwijs benieuwd wat er allemaal op me af komt en vind het ook allemaal heel spannend, maar ik heb er ook onwijs veel zin. De concurrentie is daar inderdaad erg groot, dus je zal elke keer weer opnieuw moeten presteren. Ik denk dan ook dat dat erg pittig wordt, maar dat het goed is voor mijn ontwikkeling”.

Groot heeft al wat prijzen gewonnen in de tien jaar dat ze nu in Denemarken speelt. Maar ze hoopt met de triple te kunnen afsluiten nadat ze in december de Deense beker al heeft gewonnen “Ik hoop natuurlijk met goud af te sluiten bij FC Midtjylland. We hebben nu eerst twee weken de halve finale van de Cup Winnerscup tegen het Hongaarse FTC Hungaria en daarna begint de strijd om het Deense kampioenschap met de halve finales. Dus nu gaan de leuke wedstrijden echt beginnen en natuurlijk hoop ik dat we in beide competities de finale gaan halen”.

De halve finale om de landstitel speelt FC Midtjylland tegen de winnaar van Team Tvis Holstebro, (haar oude club) en Silkeborg-Voel Kfum. Holstebro heeft de eerste wedstrijd met 35-24 gewonnen.

Deel dit bericht