Nieuws

Nycke Groot en Yvette Broch verlengen hun contract bij Györi KC

Zowel Nycke Groot als Yvettte Broch, die twee jaar geleden bij de Hongaarse topclub Györi KC, neerstreken hebben hun contract verlengt met de huidige Hongaarse kampioen en bekerwinnaar. Dat heeft de club vandaag bekend gemaakt

Nycke Groot (28) die bij het afgelopen EK werd verkozen tot de meest waardevolle speelsters van het toernooi en tot de beste spelverdeelsters, verlengde haar contract net 2 jaar tot 2019 en Yvette Broch (27), bij het afgelopen EK uitgeroepen tot de beste cirkelspeelster, tekende een nieuw drie jarige overeenkomst tot 2020 met haar huidige club.

Nycke Groot kwam twee jaar geleden over van het Deense FC Midtjylland waar ze vier jar heeft gespeeld. Daarvoor speelde ze van haar 17e tot haar 23e bij Team Tvis Holstebro. Daarvoor was ze actief bij SEW maar ze begon haar carrière bij Hugo Girls

Yvette Broch kwam twee jaar geleden van het Franse Metz Handball naar Hongarije. Daarvoor had ze een seizoen gespeeld bij het Spaanse BM Alcobendas. In Nederland speelde ze voor VOC Amsterdam waar ze na een jaar zonder handbal neerstreek nadat ze bij Quintus was gestopt om te kijken of ze in modellenwereld haar weg kon vinden.

De twee Nederlandse international waren niet de enige die hun contra met de club hebben verlengt. Ook de Noorse keepsters Kari Grimsbo (31) de Hongaarse hoekspeelster Bodi Bernadette (30) en de Tsjechische hoekspeelsters Jana Knedlikova (27) hebben hun overeenkomst met de club verlengt.

Deel dit bericht