Nieuws

Nycke Groot EHF speelsters van de maand december

Het is een hele eer deze speelsters te verslaan

Na het winnen van het zilver bij het WK in 2015 en de vierde plaats bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 waren de verwachtingen hoog gespannen voor Nederland bij de het Europees kampioenschap in Zweden.

Onder leiding van middenopbouwster Nycke Groot voldeed Nederland aan de verwachtingen en won voor het eerst een zilver medaille bij Europa’s belangrijkste landenwedstrijd.

“Ik ben nog steeds boos dat we geen goud hebben gewonnen, maar natuurlijk, zilver winnen is ook een goede prestatie”, zegt Groot. “Ik ben tevreden met mijn eigen prestatie en trots dat ik gekozen ben tot MVP”.

En nu is ze ook gekozen tot EHF speelster van de maand.  Nycke Groot is daarmee de derde Nederlandse die dit seizoen na Dione Housheer in augustus, Laura van der Heijden in oktober in december tot EHF speelster van de maand is gekozen

"Wow! Het is zeker een eer om deze namen te verslaan”, zegt Groot refererend aan de top vijf waarin ook haar teamgenoot bij Györi Nora Mork en haar Nederlandse teamgenoot bij Oranje keepster Tees Wester staan. “Het zijn allemaal goede handbalspeelsters die op een hoog niveau spelen, dus ik voel met gevleid dat ik gewonnen heb”.

Terwijl Groot met het Hongaarse Györi terugkeert naar de Champions League en Krim Mercator op 28 januari de gastheer zal zijn van de eerste wedstrijd van de belangrijkste ronde blijft de middenopbouwster popelen om op een dag een grote titel met Nederland te winnen.

“We blijven heel hard werken om een toernooi te winnen. Dat is ons ultieme doel”, vertelt  Groot. “Ik denk dat we nu wel tot de wereldtop behoren, maar nu moeten we nog harder werker en slimmer gaan spelen.”

Met de recente successen van Oranje is handbal aan populariteit aan het winnen in Nederland  “Eindelijk weet iedereen nu in Nederland hoe spannend handbal is", zegt Groot men een grote glimlach. “En ik ben trots dat wij dat allemaal hebben veroorzaakt”.

 

De top 5 EHF speelsters van de maand december 2016

 1. Nycke Groot (NED) - Györi Audi ETO KC

 2. Nora Mørk (NOR) - Györi Audi ETO KC

 3. Tess Wester (NED) - SG BBM Bietigheim

 4. Clara Woltering (GER) - Borussia Dortmund

 5. Cristina Neagu (ROU) - Buducnost

  

Deel dit bericht