Nieuws

Nycke Groot blij dat ze geen play-offs hoeft te spelen

18 teams zitten in twee potten wanneer zaterdag de loting voor de Europese play-offs voor het Wereldkampioenschap in Duitsland zal gaan plaats vinden  De play-offs die gespeeld gaan worden in juni 2017.

Zweden, Servië, Spanje, Slovenië, Montenegro, Hongarije, Tsjechië, Roemenië en Rusland maken deel uit van pot 1, terwijl Polen , Kroatië, Oostenrijk, Wit-Rusland, Macedonië, Italië, Oekraïne, Slowakije en Turkije in pot 2 zitten .

Wereldkampioen Noorwegen, Nederland, Denemarken Frankrijk en organisator Duitsland zijn al geplaatst voor het wereldkampioenschap.

Het is vor de eerste keer dat Nederland zich rechtstreeks heeft geplaatst voor een WK. Nycke Groot liet direct na de wedstrijd tegen Spanje al weten daar wel erg blij mee te zijn dat ze die twee wedstrijden niet hoeft te spelen. Het is een een zwaar seizoen dat direct aansluitend aan de Olympische Spelen bij de club verder ging. Dat scheelt toch veel voor speelsters die twee weken eerder rust krijgen. Vooral de speelsters die op de Olympische spelen hebben gespeeld voelen dat nu toch wel in hun lichaam.

  

Deel dit bericht