Nieuws

Noodlot treft broer Nick en Riccardo Masmeijer

PETER LOTMAN - Den Haag - Het is even geen feest in huize Masmeijer. De handballende broers van het Haagse Hercules zijn kort na elkaar geveld door zware knieblessures.

Nick Masmeijer moest vorige week in de stadsderby tegen Hellas voortijdig het veld verlaten met vermoedelijk afgescheurde kruisbanden in de knie. Hij gaat sinds die tijd op krukken door het leven in afwachting van de definitieve diagnose.

Afgelopen zaterdag trof oudere broer Riccardo Masmeijer in de streekderby tegen Quintus hetzelfde noodlot.

Bij een actie aan de cirkel raakte hij door zijn tegenstander uit balans en kwam kermend van de pijn volledig verkeerd neer op zijn knie. Ook in zijn geval lijken de kruisbanden afgescheurd. Bovendien raakte zijn knieschijf uit de kom.

,,De clubfysio kon slechts met moeite de zaak herstellen en dat was heel erg pijnlijk,” weet Masmeijer zich nog goed te herinneren. Duidelijk was te zien, dat hij gedurende een paar minuten van de kaart dreigde te raken.

Met een brancard werd hij naar de kleedkamer gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis. ,,Nu maar afwachten wat er precies allemaal kapot is.”

Voor de twee broers is het een trieste zaak en ook voor het team van coach Roestenburg komen de blessures van zijn twee bepalende spelers op een bijzonder ongelegen moment. Hercules strijdt de komende weken tegen degradatie uit de eredivisie.

,,Daarbij kunnen we die twee gasten niet missen. Het gaat nu extra zwaar worden voor de rest van de ploeg,” aldus de door pech achtervolgde coach. 

AD HAAGSCHE COURANT     

Deel dit bericht