Nieuws

Nog veel vraagtekens in de eredivisie dames

In de dames eredivisie treft koploper Succes Schoonmaak VOC Amsterdam deze week voor de tweede keer thuis Westfriesland SEW. In de achtste finale van de beker was de Amsterdamse ploeg veel te sterk voor SEW. Bij wist van VOC is men zeker van de eerste plaats in de reguliere competitie wat betekend dat men met de volle zes bonuspunten aan de nacompetitie kan beginnen plus dat mem het thuisvoordeel heeft wanneer men de finale on de landstitel bereikt.

Voor SEW speelt nog de spannende strijd om de zesde plaats met V&L. Beide ploegen hebben dertien punten. Een stunt van SEW in Amsterdam kan de ploeg uit Nibbixwoud dan ook wel gebruiken.

Een eventueel derde kaper op de kust voor de zesde plaats is Borhave. De debutant heeft tien punten en staat achtste en kan bij twee overwinning eventueel nog een kans maken als V&L en SEW geen punten meer weten te pakken om de play-offs te halen. Deze week komt directe concurrent V&L op bezoek in Borme. Er vanuit gaande dat VOC zijn sportieve plicht doet dan kan Borhave bij winst op V&L beide ploegen tot op één punt naderen. Dan zal het uiteindelijk beslist gaan worden op de laatste speeldag welke ploeg als zesde naar de play-offs gaat.

Voor V&L lijkt het er op dat ze zondag de laatste kans hebben om de zesde plaats veilig te kunnen stellen want op de slotdag wacht VOC nog in Geleen. Een overwinning op Borhave is dan eigenlijk ook broodnodig en kan dan ook wel eens van cruciaal belang zijn voor de Geleense ploeg of het de play-offs worden of dat men alsnog veroordeelt wordt tot het spelen van degradatiehandbal.

Maedilon VZV staat momenteel op de vierde plaats maar geheel zeker is die plek nog niet. De ploeg uit het ’t Veld heeft met Sercodak Dalfsen deze week uit en Quintus thuis nog een zwaar programma. Daarnaast is het doelsaldo ook niet in het voordeel van VZV dus is het zaak om toch nog ergens te proberen een of twee punten binnen te halen. Of dat komend weekend in Dalfsen gaat gebeuren is twijfelachting. De regerend landskampioen wil toch ook graag de tweede plaats vasthouden en Quintus staat slechts op een punt dus men kan zich geen uitglijder permitteren.

Handbal Venlo kan dit weekend voorbij komen bij VZV als de ploeg uit Venlo de uitwedstrijd bij E&O weet te winnen. Zeker ook geen gemakkelijke klusje want E&O timmert de laatste paar weken aan de weg en wil toch graag van de laatste plaats af waar men na de verrassende winst van Kwiek vorige week in Geleen op beland was.

De handbalsters van Vitro Quintus spelen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Klink Nijland Kwiek. De derde plaats heeft Quintus stevig in handen die raken ze niet meer kwijt het enige is dat ze nog naar boven kunnen kijken maar dan zijn ze afhankelijk van was Dalfsen doen.  

Deel dit bericht