Nederlandse speelster hebben groot aandeel in zege Metzinger

De handbalsters van TuS Metzinger hebben vrijdagavond goede zaken gedaan tijdens de voorlaatste speelronde van de groepsfase van de EHF Cup. De ploeg van trainer coach Csaba Konkoly had na vijftien minuten de wedstrijd tegen het Noorse Glassverket, dat aan de eerste ronde van de Champions league heeft deelgenomen,  al op slot zitten als het op een 10-1 voorsprong komt. Een voorspong waarin Jasmina Jankovic een groot aandeel heeft gehad. Glasverkett werd overklast in de eerste fase van de eerste helft. Na 22 minuten wordt voor het eerste eenverschil tien punten  bereikt: 14-4. Na de eerste dertig minuten had Metzinger een 19-8 ruststand op het scorebord staan waarna een duidelijk 39-18 overwinning volgde.

Het is nog even afwachten voor Metzinger, de verliezen finalist van afgelopen seizoen,  maar als de concurrentie morgen steken laat vallen kan men zich morgen misschien al plaatsten voor de kwartfinale van de EHF Cup, anders moet dat volgende week gaan gebeuren.

Topscore werd Marlene Zapf met zes doelpunten maar de overige drie Nederlandse speelsters hadden vrijdagavond ook een groot aandeel in de ruime overwinning. Delaila Amega en Kelly Vollebregt scoorde allebei viermaal, terwijl Celine Michielsen driemaal wist te scoren

De laatste wedstrijd staat volgende week in het Deense Nyköbing tegen HFN Nykøbing Falster Håndboldklub op het programma.