Nederlandse Oranje handballers geven winst uit handen

De Nederlandse handballers hebben zaterdag in hun tweede oefeninterland tegen Finland  niet het niveau van de wedstrijd van vrijdag gehaald. In het Finsen Parainen  speelde Orane gelijk. Na een 14-14 ruststand eindigde de wedstrijd in een 28-28 gelijkspel. De overtuiging was er niet en daatdoor miste Oranje te veel kansen.

“Vergeleken bij vrijdag speelde wij vandaag matig” vertelde bondscoach Joop Fiege na afloop. “Terwijl de Finnen”, die met dezelfde ploeg als gisteren speelde,  “juist veel beter en agressievere speelde”.

In de eerste tien minuten na rust loopt Nederland uit naar een voorsprong van vijf doelpunten 16-21. maar deze keer waren de Finnen hardnekkiger en kreeg Nederland niet meer de kans om verder weg te lopen. Toch behield Nederland nog lang de voorsprong vast. In de eindfase van de wedstrijd staat Oranje nog op een vijfdoelpunten voorsprong (21-26). Met nog een paar minuten te spelen staat Nederland nog altijd aan de goede kant van de socre 25-28, maar door een tijdstraf en het missen van vier open kansen speelt Oranje gelijk, en krijgt Finland zelfs nog de kans om de winnende treffer te scoren maar die wordt niet gemaakt.

Een zuur gelijkspel dus? “Ja dat zeker, maar we hebben het ons zelf aan gedaan. het was vandaag gewoon niet onze wedstrijd. Als je er vier/vijf voorkomt is dat prima maar we zijn op het einde te onbesuisd en geven het dan weg.

Scores voor Oranje kwamen van: Arjan Haenen 5, Jasper Adams 4, Bobby Schagen 3, Fabian van Olphen 3, Tim Remer 3, Mark Bult 3, Luc steins 2, Robin Boomhouwer 2, Ivo steins 2, Patrick Miedema 2.

Vanmiddag krijgt Oranje in de derde wedstrijd de gelegenheid dit te herstellen.