Nederlandse handbalsters verliezen nipt van Rusland

De Nederlandse handbalsters hebben ook hun derde en laatste oefenwedstrijd tijdens de Møbelringen Cup 2015 in Noorwegen, op weg naar het WK in Denemarken, zondagmiddag verloren. Tegen Rusland werd het na een 16-15 ruststand 26-27.

In deze wedstrijd heeft de bondscoach geen gebruik gemaakt van de dienste van Nycke Groot, Estevana Polman, Sanne Hoekstra en Angela Malesteijn

Het was een wedstrijd met twee totaal verschillend gezichten. In de eerste helft werd er lustig op los gescoord met Rusland in de eerste tien minuten de ploeg die via 1-2 en 3-5 tot 7-8 (10’) de voorsprong in handen hand. Vervolgens kwam Nederland langszij bij 8-8 via Smeets en liep door naar 10-8 (17’) na een fase waarin het moeilijk scoren was. Via 12-9 hield men tot 14-11 (23’) de drie punten voorsprong vast. Vervolgens kwam Rusland bij 14-14 langszij  maar zette Luciano en Van Olphen Nederland weer op 16-14. De laatste treffer in de eerste helft was voor Rusland dat daarmee de ruststand op 16-15 bepaalde.

In de tweede helft was het Rusland dat met drie treffers op rij de wedstrijd weer in handen nam (16-18). Maar er werd sowieso in het eerst kwartier maar heel weinig gescoord. Nederland kan bij 18-18 en 19-19 nog langszij komen, maar halverwege de tweede helft neemt Rusland weer afstand en loopt van 19-21 (45’) door naar 21-24 (53’). Abbingh en Broch waren het die tot dan de Nederlandse treffers voor hun rekening hadden genomen in de tweede helft. Tot twee minuten voor het einde hield Rusland de drie doelpuntenvoorsprong vast: 24-27 Maar Schop en Abbingh zorgde voor het slotakkoord maar konden daarmee niet voorkomen dat Oranje ook de derde wedstrijd verloor met 26-27

Scores Oranje: Lois Abbingh 9, Ailly Luciano 4, Sanne van Olphen 3, Martine Smeets 3, Yvette Broch 2, Laura Van der Heijden 2, Debbie Bont 1, Lynn Knippenborg 1, Esther Schop 1,

Aanstaande zaterdag 5 december gaat het WK dan beginnen. In Næstved wacht om 16:15 uur China als eerste tegenstander.