Nederlandse handbalsters U20 spelen gelijk tegen Servië

Na de 28-21 overwinning op donderdagmiddag tegen Slowakije hebben de Nederlandse handbalsters vrijdagmiddag hun twee WK Kwalificatiewedstrijd na een 15-11 ruststand met 27-27 gelijkgespeeld tegen Servië.

In tegenstelling tot in de eerste wedstrijd ging Nederland voortvarend van start. Na vijf en halve minuut had Oranje al een 5-1 voorsprong te pakken. Servie kwam daarna nog wel terug naar 6-4 maar Nederland kon al weer snel de marge van vier doelpunten herstellen: 8-4 (10’) Die marge kon de ploeg van bondscoach Peter Portengen tot aan de rust vast houden: 15-11.

In de tweede helft verliep het wat minder makkelijk voor Oranje alleen had men het geluk dat Servië ook niet zorgvuldig met de kansen omsprong waardoor het pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker kon scoren.

Na vier minuten had Servië de marge al teruggebracht naar twee doelpunten (17-15). Het gebeurde echter een aantal keer dat Nederland Servië terug in de wedstrijd liet komen. Nadat men was uitgelopen naar 19-15 werd het ook weer 19-17. Vervolgens verprutste Servië een aantal kansen om de aansluitingstreffer te scoren. Als Nederland dan weer na driekwart wedstrijd weet te scoren loop men weer uit van 21-19 naar 24-19 (46’). Nederland laat vervolgens Servië weer binnen een paar minuten terug in de wedstrijd komen: 24-22. In de laatste tien minuten doet Nederland zich zelf de das om als men drie keer tegen een tijdstraf aan loopt en vier keer een zeven meter tegen krijgt. Dan wordt het voor Servië wel erg gemakkelijk scoren. Ondanks dat Vollebregt met nog zes minuten er 26-23 van maakt scoort Milic met nog vier seconden op de klok de gelijkmaker (27-27)

Scores voor Nederland: Michielsen 5, Pavkovic 5, Smits 5, Dulfer 4, Vollebregt 3, Ros 3, Vandewal 2.