Nederlandse handbalsters U18 naar achtste finale WK

De Nederlandse handbalsters U18 hebben zich bij het WK in Macedonië geplaatst bij de laatste zestien door uiteindelijk als vierde te eindigen in groep A na een ruime en verdiende overwinning 15-29 (8-15) op Tunesië. Over twee dagen op 28 juli speelt Oranje in Ohrid om 14.00 de achtstefinale tegen de nummer 1 van groep B Hongarije.

Het duurde even voordat een van de twee ploegen het net wist te vinden maar nadat Nederland in vierde minuut via Jill Meijer de 0-1 op het scorebord had gezet ging het hard. Zeven minuten later had Oranje de basis gelegd voor de overwinning als Tessa van Zijl de 6-1 scoort. In de resterende 19 minuten van de eerste helft was het een nagenoeg gelijkopgaande wedstrijd. Met nog anderhalf minuut te spelen in de eerste helft is het verschil nog altijd vijf doelpunten (8-13). In de laatste minuut is het echter Tessa van Zijl die met twee doelpunten oprij Oranje naar en 8-15 ruststand schiet

De openingsfase van de eerste heft is voor Tunesië dat terugkomt naar 11-16. Dan laat Oranje zich twintig minuten van haar beste kant zien. Verdedigend staat het weer als een huis en daar waar Tunesië geen doelpunt meer achter de Nederlandse keepsters kreeg scoorde Oranje er lustig op los. Zo werd het met nog vier minuten te spelen 12-26 door Sanne Vollebregt. Er moet wel bij gezegd worden dat Tunesië, dat al zonder haar beste speelster aan de wedstrijd moest beginnen, in het begin van de tweede helft ook Jawaher Mouedeb geblesseerd van het veld zag gaan en naar het ziekenhuis werd gebracht voor nader onderzoek Tunesië mocht vervolgens drie keer scoren maar het slot akkoord was weer voor Oranje dat in de laatste dertig seconden via Noordink en Vollebregt de eindstand op 15-29 bepaald.

Scores Nederland: Tessa van Zijl 7, Jill Meijer 6, Anouk Zwinkels 4, Danique Boonkamp 4, Sanne Vollebregt 3, Tamara Haggerty 2, Annika Noordink 1, Jill Kooi 1, Suzanne de Bakker 1