Nieuws

Nederlandse handbalsters oefenen nog twee keer tegen Brazilië

De Nederlandse handbalsters zijn zondag in Brazilië gearriveerd en zijn inmiddels al weer 24 uur in Rio de Janeiro.  De voorbereiding zal na de eerste  acclimatisering weer op gepakt gaan worden. Tijd om de laatste puntje op de i te zetten en de details nog verder in te slijpen.

Oranje speelt nog twee vriendschappelijke oefenwedstrijden voordat de Spelen op 6 augustus gaan beginnen met de wedstrijd tegen Frankrijk. De werledkampioen van 2013 speelt tegen de vice-werledkampioen van 2015.

Op donderdag 28 juli speelt men in Centro de Capacitação Física do Exército in Urca in Rio de Janeiro tegen Brazilië. Deze wedstrijd zal achter gesloten deuren voor pers en publiek gespeeld gaan worden

Vervolgens reizen Oranje en de Braziliaanse ploeg samen naar Cabo Frio Rio de Janeiro dat 160 kilometer ten oosten van Rio de Janeiro ligt. Daar gaat men een aantal dagen gezamenlijk, ver weg van de hectiek van het Olympisch dorp, in alle rust trainen. Op 31 juli speelt men dan opnieuw een oefenwedstrijd tegen Brazilië. Deze wedstrijd is wel toegankelijk voor pers en publiek.

De coach van Brazilië, Morten Soubak heeft onderstaande veertien speelsters voor de Olympische Spelen geselecteerd. 12 van de 14 speelsters spelen in Europa.

Keepsters

  1. Bárbara Arenhart (Vaci NKSE-Hongarije )
  2. Mayssa Pessoa (WHC Vardar-Macedonie).

 

Speelsters

  1. Deonise Fachinello (HC Odense-Denemarken)
  2. Eduarda Amorim (Gyor KC -Hongarije)
  3. Mayara Moura (EC Pinheiros-SP – Brazilië)
  4. Ana Paula Rodrigues Belo (Bucaresti – Roemenië)
  5. Franciele Gomes da Rocha (Vegus/Guarulhos-SP – Brazilië)
  6. Alexandra Nascimento (Vaci NKSE – Hongarije)
  7. Fernanda França (SBBM Bietgheim – Duitsland)
  8. Jéssica Quintino (HC Odense – Denemarken)
  9. Samira Rocha (OGC Nice – Frankrijk)
  10. Daniela Piedade (Fehervar FKC – Hongarije)
  11. Fabiana Diniz 'Dara' (SBBM Bietgheim – Duitsland)
  12. Tamires Morena Araújo (Gyor KC – Hongarije)

 

Foto Reza: Nu het handbalseizoen afgelopen is, ook weer tijd om andere onderwerpen te fotograferen. Ook voot bruiloften en partijen. Zoekt u een fotograaf?  Neem gerust contact op via deze pagina 
 

  

Deel dit bericht