Nederlandse handbalsters missen finale EYOF

De Nederlandse handbalsters zijn er donderdagavond niet in geslaagd de finale te bereiken van het EYOF toernooi in Utrecht. In de kruisfinale bleek rusland een maatje te groot. Na een ruststand van 5-16 winnen de Russinnen met 21-38.

Rusland had de beste start. Mede doordat Nederland veel kansen miste stond Rusland binnen tien minuten op een 2-7 voorsprong. Nederland weet, mede door goed keeperswerk van de Russische doelvrouw, het net maar niet te vinden en na twintig minuten staat het 2-11. Hanne van Rossum breekt de ban en scoort 3-12 maar Rusland gaat toch met een ruime 5-16 voorsprong de kleedkamers in.

Na de rust loopt Rusland nog verder uit naar 7-20. Daarmee is de wedstrijd al gelopen. Nederland kan dan wat inlopen 12-23 maar men blijft veel fouten maken om het de Russinnen nog echt moeilijk te maken di dan ook weer wat uitlopen naar 12-16. Als dan de concentratie bij Rusland wat inzakt volgt er een kleine inhaalslag maar verder dan 16-27 komt Nederland niet. Uiteindelijk plaatst Rusland zich voor de finale met een 21-38 overwinning.

Scores Nederland: Anouk Nieuwenweg 5, Hanne van Rossum 4, Roos van Leeuwen 3, Tamara Haggerty 2, Annika Noordink 2, Anouk Zwinkels 2, Romy Zengerink 1, Tess van Buren 1 en Danique Boonkamp 1.

Vandaag om 14.30 uur speelt Nederland tegen Duitsland om het brons.