Nederlandse handballers U21 uitgeschakeld bij WK in Brazilië

De Nederlandse handballers U21 zijn er niet in geslaagd zich te plaatsten voor de achtste finale van het wereldkampioenschap in Brazilië. Om nog een plaatst te veroveren bij de laatste zestien landen moest er met acht doelpunten verschil gewonnen worden van de laatste tegenstander Tunesië in de laatste groepswedstrijd.

Ook deze laatste wedstrijd eindigde in een teleurstellende nederlaag ondanks een goede start. Via een 3-0 openingsscore liep Oranje door naar 7-3 (13’).  Vanaf 10-6 ging het weer mis bij Oranje en in de laatste dertien minuten van de eerste helft kon Tunesië de vier punten achterstand ombuigen in een 12-15 voorsprong bij rust.

In de openingsfase van de tweede helft konden de Noord Afrikaanse handballers de marge nog vergrootte naar vijf doelpunten: 15-20  (38’). Nederland kon zich weer wat herpakken en met nog elf minuten te spelen kon Ephrahim Jerry weer de aansluitingstreffer scoren 22-23. Vier minuten later kwam Oranje via Thies Berendsen weer op gelijk hoogte (24-24) Leek een kleine overwinning er dan toch nog misschien in te zitten. Slordig spel van Oranje zorgde met nog vier minuten weer voor een 25-27 tussenstand. Via Kay Smits kwam men toch weer gelijk 27-27 maar het mocht niet baten. Tunesie pakte alsnog in de laatste twee minuten en 27-29 overwinning. Daarmee is Nederland uitgeschakeld voor deelname aan knock-out fase.

Voor Nederland rest de strijd om de President’s Cup. Dinsdag om 20:45 uur speelt Nederland in Uberlandia voor de plaatsten 17 t/m 24 tegen de nummer vijf uit groep B

Scores voor Nederland: Robin Jansen 7, Serge Heijen 5, Thies Berendsen 5, Kay Smits 3, Rik Elissen 2, Sjoerd Boonstra 2, Ephrahim Jerry 2, Evert Kooiman 1.