Nederlandse handballers maatje te groot voor Finland

De Nederlandse handballers waren vrijdagavond in de eerste vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen Finland in het Finse Karjaa veel te sterk voor de gastheren waartegen ze zaterdag en zondag nog twee keer een oefenwedstrijd gaan spelen.

Finland was in november het EK kwalificatietoernooi verrassend begonnen met een overwinning in en tegen Oostenrijk (27-31) waarna men drie dagen later thuis van Spanje met 21-36 verloor.

Vrijdag was de wedstrijd bij rust al gelopen als Oranje in de slotfase van de eerste helft weg loop naar een verschil van tien doelpunten 9-19.  In de tweede helft scoort Nederland het eerste (9-20) waarna het in de eerste tien minuten nog gelijk op tot 15-24. Daarna wist Finland, dat veel lange aanvallen speelde, 15 minuten niet te scoren terwijl Nederland de marge kon uitbreiden naar 15-32 (53’)

Vijf minuten voor het einde wisten de Finnen dan toch nog te scoren waarmee de eindstand dubbele cijfers op het scorebord brachten als Oranje er in de 17-34 eindstand op het scorebord zet.

Finland speelde niet erg sterk, zij misten twee spelers, terwijl Nederland juist een erg sterke indruk heeft achter gelaten. Bij Oranje heeft iedereen gespeeld behalve doelman Mark van den Beukcken. Hij ging vrijdamorgen bij de training licht door zijn enkel en is uit voorzorg aan de kant gehouden.

Voor Nederland scoorde Tim Remer zeven keer en trof Luc Steins zes keer doel.