Nederland speelt tegen Denemarken.

De Nederlandse handbalsters gaan het vrijdag in de halve finale opnemen tegen Denemarken. De Deensen versloegen in een rechtstreeks duel Roemenië dat tot aanvang van de wedstrijd de beste papieren had en aan een gelijkspel genoeg had om de halve finale te halen.

Tot de 23e minuut van de eerste helft had Roemenië alles onder controle en voerde men de volledig gelijk opgaande wedstrijd aan. De Roemeensen pakten dan steeds de leiding en zagen Denemarken steeds langszij komen. Vanaf 9-9 draaide Denemarken de wedstrijd en nam meteen de leiding met twee doelpunten 11-9, om met een 12-10 stand te gaan rusten.

In tweede helft bouwde Denemarken de voorsprong langzaam verder uit naar zes doelpunten: 19-13 (45’) Roemenië kon de achterstand verkleinen naar 19-15 maar vervolgens wisten beide ploegen  acht minuten niet te scoren. Als Denemarken dan met vijf minuten de 20-15 scoort en vervolgens ook de 21-15 is de wedstrijd gelopen. De twee doelpunten die Roemenië dan nog weet te scoren zijn louter voor de statistiek.  Eindstand 21-17