Nederland met zeven debutanten nipt onderuit tegen Zuid Korea

De Nederlandse handballers hebben tijdens de Zaanse Handbaldagen met een hele jonge ploeg woensdagavond na een 10-14 achterstand bij rust met 25-27 een oefeninterland tegen Zuid Korea met 25-27 verloren. De wedstrijd stond onder leiding van de broers Ruud en Paul Geraeds

Oranje kende een goede start in een uitverkochte sporthal in Koog aan de Zaan en pakte een 3-1 voorsprong. Daarna nam WK deelnemer Zuid Korea het heft in handen en liept weg bij Oranje. In de tweede helft herpakte Oranje zich weer, kwam terug tot op gelijk hoogte vlak voor tijd: 25-25 maar moest in de laatste minuten alsnog de winst aan Zuid Korea laten met 25-27.

Gezien de samenstelling van de selectie en de gemiddelde leeftijd een prima prestatie van Oranje dat met Léon van Schie over slechts een vaste basisspeler van de Oranje selectei kon beschikken.  Zevens spelers maakte hun debuut in Oranje

Keepers: Richard Meinicke Tus Ferndorf , Marco Verbeij FIQAS/Aalsmeer

Spelers: Tommy Falke, JMS Hurry Up, Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper en Sonni de Jonge van Targos Bevo Hc , Ephrahim Jerry, Ivar Stavast, Joris Baart, Rob Schmeits, Alec Smit OCI-LIONS, Léon van Schie en Dani Baijens  KRAS/Volendam Samir Benghanem FIQAS/Aalsmeer