Nieuws

Nauwelijks verrassingen Bundesliga dames

Door Frits Feuler –De vijfde speelronde in de Duitse Bundesliga bij de vrouwen kende nauwelijks verrassende uitslagen. Acht teams kwam afgelopen weekeinde in actie, drie andere Duitse ploegen waren ‘beschäftigt’ in de Europese toernooien. Leipzig ging fors onderuit bij Vardar Skopje: 41-24. Thüringer redde het niet bij het Franse Metz: 25-18. In de tweede ronde van de EHF-Cup redde Oldenburg de meubels op doelsaldo! Thuis was er 29-22 winst, uit 23-26 verlies. Op enig moment lag de ploeg van Leszek Krowicki er uit toen de marge acht treffers in het nadeel bedroeg. Met een flinke portie inzet trokken de gasten kwalificatie voor de volgende ronde alsnog over de streep.

Buxtehude nam, voor 1250 toeschouwers, vlot de maat van nieuwkomer Neckarsulm. Na drie weken had de thuisploeg weer eens een “Heimspiel’ op het programma staan. De ploeg van trainer Dirk Leun speelde een prima pot, keek in het begin nog even tegen een achterstand aan (1-3 en 4-5) maar eenmaal op stoom was er geen houden meer aan voor de bezoeksters. Via 20-11 halverwege werd het uiteindelijk 35-18. Michelle Goos kwam er na veerig minuten en scoorde tweemaal. Lynn Knippenborgh evenaarde de productie van Goos.

Bayer 04 Leverkusen had al twee jaar niet meer gewonnen van HSG Blomberg-Lippe. “Daar moet verandering in komen,” had chef-trainer Renate Wolff voor aanvang haar ploeg voorgehouden. Vier keer was er verlies in de competitie, eenmaal in de beker. Tijd voor sportieve revanche dus!

Voor 900 toeschouwers namen de gasten brutaalweg een 0-3 voorsprong. Toen de thuisploeg een 7-0 tussenstand produceerde, ebde het geloof bij Blomberg een behoorlijk stuk weg. Na de pauze (11-7) rechtten de gasten nog een paar hun rug (14-14, 17-14 en 19-18) maar het bleek niet voldoende voor de winst. Die bleef met 20-18 in de Ostermann Arena.

Bad Wildungen, met Anouk Nieuweweg (2), Miranda Robben (3), Hanna van Rossum (2) en keepster Rinka Duijndam, ging thuis voor 550 toeschouwers fors onderuit tegen Frisch Auf Göppingen, met Maxime Struijs (1) en doelvrouwe Kristy Zimmerman: 29-37. Halverwege stond de marge al op vier (13-17). De gasten hielden, met slechts tien speelsters, stand en konden uiteindelijk het verschil nog verdubbelen.

BVB Dortmund, met keepster Mandy Burrekers en Hanna van Krey (1) had voor 500 toeschouwers weinig te duchten van het nog puntloze TV Nellingen met keepster Evelien Grobb: 30-17. De gasten gaven in de eerste helft nog verrassend enige tegendruk (15-12) maar kon het in de tweede helft niet meer belopen.

Woensdag en zaterdag worden Oldenburg-Dortmund, Neckarsulm-Thüringen, Leipzig-Celle, Blomburg-Buxtehude en Nellingen-Bietigheim ingehaald. 

Deel dit bericht