Nieuws

Nasleep gokschandaal: 2 maanden voorwaardelijk voor Karabatic-broers

Door Frits Feuler –De rechtbank in Montpellier heeft twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd aan de broers Nikola en Luka Karabatic. De rechter achtte bewezen dat de tophandballers betrokken zijn geweest bij een gokschandaal, enkele jaren geleden. Drie dagen na het behalen van de wereldtitel in eigen land hoorden de handbalbroers deze straf van de rechter. Daar komt nog een boete van 10.000 euro bij per persoon.   

Nikola en Luka werden schuldig bevonden aan het manipuleren van een wedstrijd in de hoogste Franse Liga, in mei 2012. Met hun toenmalige club Team Montpellier verloren zij opvallend genoeg met 28-31 bij het in degradatie verkerende Cesson-Rennes Metropole HB.

Kort daarna kwam in een onderzoek een groep van 14 personen in beeld die zelf of met geld van derden weddenschappen had afgesloten op een achterstand voor Montpellier halverwege het duel. Daarvoor werd behoorlijk veel geld geïncasseerd, naar verluidt meer dan 100.000 euro! 

In eerste instantie werd Nikola Karabatic met 10.00 euro bestraft, zijn jongere broer Luka moest 15.000 euro aftikken. De officier van Justitie ging in beroep en eiste zelfs 40.000 euro boete! Beide spelers gingen hiertegen in verweer. Nikola heeft steeds volgehouden niet betrokken te zijn geweest. De Franse rechter oordeelde vandaag echter anders 

Deel dit bericht