Naar kwartfinale: Quintus toont veerkracht na ruime achterstand

De handbalsters van Quintus hebben zich zondagavond geplaatste voor de kwartfinale van de Challenge cup. Best was het niet wat de Heulse ploeg op de mat legde in de eerste 45 minuten Quintus keek de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan vanwege het opnieuw toch te veel kansen missen. Al snel stond het 2-5 voor Haukar. Die voorsprong werd met nog tien minuten te spelen in de eerste helft uitgebreid naar vier verschil: 3-7. In de slotfase van de eerste helft kom Quintus de 6-10 achterstand nog terugbrengen naar 8-10 bij rust

Na rust begonnen zich in eerste instantie donkere wolken samen te pakken boven de sporthal in IJsland voor de ploeg uit het Westland. Na veertig minuten was het verschil weer opgelopen naar zeven doelpunten verschil: 10-16

Vanaf 11-17 (42’) begin Quintus aan een inhaalrace en toonde men veerkracht.  Bij 18-20, met nog acht minuten te spelen, met een achterstand van twee doelpunten stond men voor het eerst in de wedstrijd virtueel in de kwartfinale. Het was nu zaak nog zo kort mogelijk op de tegenstander te blijven zitten. Maar het was toch een hachelijke onderneming want men bleef op de twee/drie doelpunten achterstand hangen. Als het dan bij 19-22 misgaat heeft men het geluk dat Haukar een technische fout maakt en Quintus daarna alsnog de 20-22 kan scoren.

Als Jesse van de Polder dan een schot van Haukar weet te stoppen scoort Cynthia Grift aan de andere kant de 21-22 met nog twee minuten te spelen. Dan wordt het nog spannend en weet Quintus in de laatste secondne het belangrijkste doelpunt te scoren en daarmee is de 22-24 nederlaag uiteindelijk voldoenden want daarmee plaatst men zich over twee wedstrijden gezien na de 29-26 overwinning van zaterdag met 51-50 voor de kwartfinale van de Challenge Cup.

Cynthia Grift 8 Tessa van Zijl 5, Daisy Hage 3, Anouk Zwinkels 2, Susan de Bakker 2, Sabine Vollebregt 1, Britt van Stekenburg 1.