Nieuws

Myrthe Schoenaker verhuist naar Kobenhavn Debby Bont tekent bij

Myrthe Schoenaker verhuist komend seizoen naar Denemarken. De onlangs 24 jaar geworden opbouwster uit het Overijsselse Olst gaat de komende twee jaar spelen bij Kobenhavn Handbold en wordt daar ploeggenoot van Debbie Bont die haar contract verlengt heeft voor drie jaar tot 2019.

Schoenaker maakt de overstap van de Bundesliga naar de Primo Tours Leagen. Ze begon op zes jarige leeftijd bij sc Overwetering in Olst met handballen maar al snel was duidelijk dat ze talent had en maakte ze de overstap naar Kwiek Raalte waar ze tien jaar heeft gespeeld. Op 19-jarige leeftijd in 2011 overstapte naar Dalfsen en werd daar vier keer kampioen en bekerwinnaar.

Het afgelopen seizoen maakte ze de overstap van Dalfsen naar Fuchse Berlin maar vanwege financiële tekorten bij de vrouwentak heeft de club het damesteam aan het einde van het seizoen uit de Bundesliga teruggetrokken.

Debby Bont kwam vorig seizoen bij Kobenhavn Handbold terecht na een jaar bij Dalfsen gespeeld te hebben. Daarvoor was ze twee jaar actief bij het Duitse Leipzig en een jalf jaar bij het Deense FC Midtjylland. Daarvoor speelde de 25-jarig Volendamse jaren lang bij VOC Amsterdam

Deel dit bericht