Nieuws

Monique Tijsterman: “Nu we in de Final4 staan willen we ook winnen”

Door Hans Schets - De handballers van OCI-LIONS hadden zich twee speelrondes voor het einde van de BENE-League als geplaatst voor de Final 4. In het eerste deel van de finale 4 werd er nog van Sasja, Hasselt en Tongeren verloren. Het was dan ook even een paar maanden een elkaar wennen. Half oktober kreeg het publiek tegen Bocholt een eerste inkijkje in het vernieuwde spel tegen Bocholt dat in de eerste twintig minuten overlopen werd.  Maar vanaf half november begint de hand van trainer/coach Monique Tijsterman steeds duidelijker en veel meer zichtbaar te worden.

Het spelt wordt allemaal minder verkrampt en het geloof in eigen kunnen wordt steeds meer zichtbaar. Het spel oogt ook snel en dynamische en de spelers beginnen met de week meer vertrouwen uit te stalen en langzaam op te bloeien waarbij iedereen de kans krijgt zijn specifieke eigenschappen en kwaliteiten te ontplooien. Als trainer weet Monique Tijsterman al deze individuele eigenschappen en kwaliteiten samen te laten smelten in het collectief  dat een team heet waarbij zij duidelijk maakt dat ze iedereen nodig heeft om de doelen die men gesteld heeft te bereiken. Ook de andere clubs zien dat LIONS zich sterk ontwikkelt en iedereen bombardeert de Limburgers dan tot de favoriet voor de eindzege in de BENE-League.   

De coach van Lions oogt onder deze druk rustig en geeft aan dat een van de doelen was het halen en spelen van de Final 4 van de BENE-league “want”, zo stelt ze “het is belangrijk om in ons ritme te blijven ook als overloop naar de Nederlandse competitie. Het is ook goed voor de ontwikkeling van ons eigenspel want dan kunnen we weer een aantal topwedstrijden spelen. Toch moeten wij  bij alles wat we doen ons blijven focussen op het uiteindelijke doel en dat is om Nederlands kampioen te worden. Het winnen van de BENE-League hebben wij ons immers niet tot doel gesteld maar nu we dat doel gehaald hebben wil je hem natuurlijk ook wel graag winnen”.

Ook al heeft men zich niet als doel gesteld de BENE-League te willen winnen toch ligt de aandacht de komende anderhalve week op het spelen van de laatste wedstrijden van de eerste volwaardige Belgisch/Nederlandse competitie. “Komende zaterdag nog tegen Hasselt en daar hebben we nog wat recht tegen te zetten” vertel Tijsterman “want in Hasselt hebben we onnodig met 32-29 verloren”.

Tijsterman: “Het finaleweekend, waarschijnlijk met twee Belgische en twee Nederlandse ploegen, zal zeker niet gemakkelijk worden en erg pittig zijn wie het ook wordt waartegen wij moeten spelen. Maar ik vind dat wij ons helemaal niet druk hoeven te maken wie de tegenstander gaat worden. Wij zijn tot veel instaat als we maar dicht bij ons zelf blijven en niet te veel kijken naar wat de tegenstander doet. Wij hoeven geen angst meer te hebben en als je geen angst hebt ga je ook met een heel andere instelling het veld in”.

De coach van Lions is nog niet met de Nederlandse competitie bezig. “Pas na de BENE-league komt een nieuwe fase” vertelt Tijsterman. Op 8 februari zijn we klaar met de BENE-league en op 9 februari gaat de focus pas uit naar de Nederlandse competitie”. De eerste wedstrijd is meteen tegen Hurry Up de kampioen van de reguliere nationale competitie hetgeen door Tijsterman niet als een nadeel wordt gezien. “Dan weten we ook meteen waar we staan”, zegt ze. “Het wordt zonder extra bonuspunten toch een erg interessante competitie. Je kan je niks veroorloven en mag straks geen wedstrijd verliezen. Men moet iedere week scherp en fit zijn maar ook moet men metaal sterk zijn”.

Kijk ook eens op http://www.beneleaguehandball.com

 

 

  

Deel dit bericht