Nieuws

Minimaal één maximaal drie Nederlandse speelsters naar CL Final4

Nu de stofwolken van de tweede ronde bij de Champions League voor dames zijn opgetrokken zijn de paringen voor de kwart finales, die gespeeld worden tussen 4 en 7 april en 14 en 16 april, bekend.

De vier winnaars plaatsten zich voor de Champions league final4 op 6 en 7 mei in de Papp László Budapest Sportaréna

Voor het eerst in de historie heeft het Franse Metz, met de Nederlandse Ailly Luciano, zich geplaatst voor de kwart finale. De Franse kampioen treft met het Hongaarse Györi KC een van de favorieten om de Champions league te winnen Daarmee moet men het gaan opnemen tegen niet de makkelijkste tegenstander. Dat vindt de razendsnelle rechterhoekspeelsters Ailly Lucian ook. “Gyori is zeker niet de gemakkelijkste tegenstander maar des te mooier maakt het de kwalificatie voor de Final4. We gaan in ieder geval alles geven om toch die Final4 te proberen te bereiken”

Met één Nederlandse speelster bij Metz en twee bij Gyori, Nycke Groot en Yvette Broch, betekend dit in ieder geval dat er één maar misschien ook wel weer twee Nederlandse speelsters aan de Fianl4 gaan mee doen.

Ook Danick Snelder maakt kans op een plaats in de Fianl4. De uit Pijnakker afkomstige cirkelspeelsters moet het met haar Hongaarse club Ferencvaroc ofwel met FTC Hungaria het gaan opnemen tegen de verrassende titelverdediger van vorig jaar CSM Bucuresti.

FC Midtjylland - HC Vardar  

Metz Handball - Györi Audi ETO KC  

FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti.

Buducnost - Larvik 

Deel dit bericht