Nieuws

Max de Maat (Quintus) Supertrots dat ik het EK gehaald heb

PETER LOTMAN – Westland - Handballer Max de Maat van het Westlandse Quintus is geselecteerd voor Jong Oranje, dat vanaf vandaag deelneemt aan het EK in Denemarken. Een geweldige prestatie van de 19-jarige student Technische Bedrijfskunde in Delft. Na een intensief revalidatieprogramma is hij op tijd klaar voor dit belangrijke evenement.

Had je verwacht het EK nog te halen?

Max de Maat:,,Vorig jaar scheurde ik de voorste kruisband van mijn knie, waardoor ik lang uit de roulatie was. Ik heb keihard getraind om op tijd fit te zijn. Ik wist dat het krap zou worden, maar ik heb er steeds in geloofd.”

Extra blij dus met je selectie?

,,Supertrots. Vooral na die zware periode is dit een mooie beloning. Ik heb eerder al met Jong Oranje aan het kwalificatietoernooi in Kroatië meegedaan en dat was een geweldige ervaring. Trouwens alle wedstrijden met Jong Oranje waren hoogtepunten voor mij in mijn handballoopbaan. Ik vind het een eer om voor het Nederlands team uit te komen.”

Heeft het EK in Denemarken nog een speciaal karakter?

,,Ja, het is de eerste keer dat een Nederlands handbalteam deelneemt aan het EK. We hebben een goede generatie spelers. Dus we hopen dat we ver kunnen komen.”

Wie zijn de tegenstanders?

,,We beginnen donderdag tegen Denemarken. Heel zwaar en een van de favorieten. Daarna in de poule nog tegen Noorwegen en Macedonië. We zullen elke wedstrijd vol aan de bak moeten. Op een EK zijn alleen maar toplanden. Het is geweldig om daar tussen te mogen staan. Het wordt zwaar, maar we hebben kansen om het al die landen moeilijk te maken.”  

AD/PETER LOTMAN    

 

Foto Reza: Nu het handbalseizoen afgelopen is, ook weer tijd om andere onderwerpen te fotograferen. Ook voor bruiloften en partijen. Zoekt u een fotograaf?  Neem gerust contact op via deze pagina   

 

Deel dit bericht