Nieuws

Maurice Feringa ook komend seizoen trainer/ coach van US Handbal

Trainer/ coach van de herenselectie van US Handbal Maurice Feringa gaat voor het derde seizoen op rij  de heren van US onder zijn hoede nemen. In de afgelopen competitie hij met de heren ongeslagen kampioen van de Hoofdklasse E waardoor men is gepromoveerd naar de tweede divisie. Daarnaast bereikten zij de achtste finale van het bekertoernooi.

“Ik heb niet lang te getwijfeld omdat we presteren en plezier hebben. Dit wordt mijn zesde jaar dat ik actief ben als trainer/ coach van US. Alle ingrediënten om van het seizoen 2014-2015 een succesvolle te maken lijken goed aanwezig te zijn. De club is financieel meer dan gezond, heeft goed functionerende commissies,  levert goede prestaties en daarnaast is de werksfeer ook prima.  We hebben wel eens andere tijden gekend met de club; in 2006 hadden we nog 37 leden en momenteel 180 leden. We lijken een enorme aantrekkingskracht te hebben op nieuwe spelers. Spelers die voorheen een korte periode bij de club speelden lijken nu voor een langere tijd aan de club gebonden te zijn.”

Er zullen zoals het er nu naar uitziet weinig spelers vertrekken van de huidige selectie. Van een drietal spelers  is het nog niet duidelijk of zij  volgend jaar voor de Amsterdamse ploeg gaan uitkomen. Wel lijkt het er op dat, naast een aantal geïnteresseerde spelers van buitenaf uit binnen -en buitenland, twee 'oudgedienden' van US mogelijk weer gaan uitkomen voor de hoofdmacht; Justin Haleber, voorheen gespeeld bij BDC en US, en Floris Noort, terug gekomen van een zware knieblessure.

Naast het trainen en coachen van de herenselectie zal Feringa zich ook gaan inzetten om vier trainers van US te gaan begeleiden. Een tweetal selectie spelers gaan de HT 2 cursus volgen.

Trainer van US 2 , Harald Mulder zal zich in gaan zetten als trainer van beide beachteams van US/ Westsite. US is daarom op zoek naar een trainer voor het tweede heren.

US jaar viert  dit jaar zijn/ haar 50 jarig lustrum. Als gevolg daarvan zal er in het tweede weekeinde van september een groot twee daags Lustrumtoernooi worden georganiseerd. 

Deel dit bericht