Nieuws

Maura Visser verlengt bij SG BBM Bietigheim

Maura Visser (31) speelt, sinds haar overgang in 2015 van de Deense eerstligaploeg Viborg HK, in het Bundesligateam van SG BBM Bietigheim, de club waarmee ze zich vorig jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis kwalificeerde voor een Europees toernooi. Na een lange pauze werd Visser eind 2016 weer opgenomen in de nationale Nederlandse ploeg en was toonaangevend bij het winnen van de zilveren medaille bij het voorbije EK in Zweden

“Maura Visser is niet alleen een van de sterkste opbouwspeelsters van Europa, ook qua karakter is ze duidelijk een aanwinst voor Bietigheim. De samenwerking met haar is gevormd door wederzijds respect en vertrouwen,” benadrukt SG BBM Bietigheim sportdirecteur Gerit Winnen. “Ze geniet bij ons zowel sportief alsook menselijk een hoog aanzien, we verheugen ons zeer samen met Maura de toekomst in te kunnen gaan,” onderstreept Winnen.

Dankzij haar prima prestaties is de 130-voudig international een beslissende factor voor de aanhoudende goede vorm van de ploeg die in alle drie de competities tot nu toe succesvol is. Met een vlekkeloze 22 punten uit elf duels leidt Bietigheim in de Bundesliga. Bovendien heeft de ploeg van trainer Martin Albertsen zich voor het eerst geplaatst voor de Final Four van de Duitse beker en speelt ze Europees voor het bereiken van de kwartfinale. In dit seizoen kwam Visser in 20 wedstrijden uit waarin ze 67 keer scoorde,

“We zijn heel, heel blij dat Maura besloten heeft langer in Bietigheim te blijven. Zij heeft in en met de ploeg een super ontwikkeling doorgemaakt en heeft een groot aandeel in onze huidige successen. Maura heeft geweldige ambities – evenals haar ploeg, de club en mijzelf. Vandaar dat we beslist verder wilden samen werken met Maura en het is daarom uiterst fijn dat zij voortaan een deel van ons project is,” meldt cheftrainer Martin Albertsen verheugd over de verlengde samenwerking met de Nederlandse tophandbalster.

Ook Maura Visser is blij met de verlenging van haar contract bij Bietigheim: “Ik ben trots dat ik hier in Bietigheim een deel van die ploeg mag zijn en verheug me erop dat ik dat ook in de toekomst zal blijven. We zijn goed op weg, met dit karaktervolle team kunnen we wel wat bereiken en ik ben blij dat ik daar de komende jaren mijn steentje aan kan bijdragen. Het blijft nog altijd leuk om persoonlijke doelen na te streven en daar hard voor te werken – daar ben ik dus nog lang niet klaar mee!” 

Deel dit bericht