Nieuws

Maura Visser in belangstelling van Europese topclubs.

Ook voor de NOS heeft Maura Visser niet veel los gelaten over haar plotselinge vertrek bij het Duitse HC Leipzig, dat ook in Duitsland de wenkbrauwen heeft doen fronsen en voral ook veel vragen oproept. Maandag in aanloop naar de wedstrijd tegen TuS Metzinger liet de trainer nog in een interview weten dat het spel van Leipzig voor een belangrijk deel in gebaseerd op de kwaliteiten van Visser en hoe hij daarvoor wilde inzetten.

Het enige wat Visser kon vertellen tegen de NOS was dat ze een verschil van inzicht heeft met de leiding van de club die daarop haar contract liet ontbinden. Dat ze momenteel in topvorm verkeert moge duidelijk zijn want ze liet weten dat ze inmiddels al een aantal aanbiedingen heeft gekregen van grote Europese clubs. Uiteraad wilde ze daar verder niets over kwijt zolang er niks concreets is Lees verder bij de NOS

Visser is de vierde speesters na Jessy Kramer, Natalie Augsburg en Susan Müller die in twee jaar tijd vroegtijdig de club heeft verlaten.  

Maura Visser is een product van de Hellas school maar vertrok in 2005 naar Quintus waar ze twee seizoen speelde en twee keer kampioen werd en de beker won. In 2007 vertrok ze naar Denmarken en wel naar Horsens HK. Na twee seizoenenin  vertok ze naar KIF Veje. De ploeg raakte echter in financiële problemen waarna Visser na twee seizoen Kolding gespeeld te hebben Denemarken verruilde voor de Bundesliga en voor HC Leipzig ging spelen.

Ze was aan haar vierde seizoen bezig in Oost Duitsland waar ze twee keer vice-kapioen werd en afgelopen sezioen de DHB-Beker heeft gewonnen. Onder aanvoering van een weegalzoe Visser plaatste Leipzig zich in september voor de Champions League ten koste van het Hongaarse FTC Hungaria.

  

Deel dit bericht