Nieuws

Mark v/d Beucken: Zonde dat we het toernooi afsluiten met een nederlaag

Doelman Mark van den Beucken werd gekozen tot Man of the Match. Na afloop spraken we met de man die komend seizoen gaat spelend voor het Duitse TBV Lemgo. Teleurgesteld komt hij de kleedkamer uitlopen. “Zonde dat we het toernooi afsluiten met een nederlaag. Dit Slovenië is niet onoverwinnelijk, maar wij halen ons basisniveau niet meer in de tweede helft waardoor we geen aanspraak konden maken op een zege”.

Hoe kijk je terug op het EK?  “We kunnen, vind ik, terugkijken op een redelijk EK. We maken ons debuut op de Europese kampioenschappen en spelen een goede poulefase met overwinningen op Noorwegen en Macedonië. Daarna plaatsen we ons voor plaats 9 t/m 12 door een prima overwinning op Zweden, maar ook een matige wedstrijd tegen Hongarije”, aldus Van den Beucken.

“Helaas sluiten we toernooi onvoldoende af”, gaat de doelman verder. “Twee nederlagen waar we niet trots op kunnen zijn. Het heilige vuur was eruit, het simpelweg accepteren van een nederlaag kan in mijn ogen niet. Maar ik miste in de wedstrijden tegen Zwitserland en Slovenië ook de stabiliteit in ons spel. We maken te veel dezelfde fouten en leren onvoldoende van spelsituaties uit eerdere wedstrijden. Dit is ons belangrijkste ontwikkelpunt voor komend jaar in aanloop naar de WK kwalificatie. We hebben de laatste jaren individueel en als team progressie gemaakt, dat hebben we op dit toernooi ook laten zien maar we zijn nog niet. Uiteraard ben ik blij met deze nieuwe ervaring, van internationale wedstrijden leer je tenslotte ontzettend veel”.

Doelman Tilen Liben van het Sloveense RK Celje Pivovoma Laskowerd bij de Slovenen tot Man of the Match gekozen en verwachtte een moeilijke wedstrijd tegen Nederland zo vertelde hij na afloop. “In de eerste helft dat was dat ook. We hebben ze op geen enkele wijze onderschat ondanks dat we vooraf toch wel de favoriet waren. We hebben een uitgebreide voorbereiding op deze wedstrijd gehad en de keepers hebben schotbeelden van de belangrijkste doelpuntenmakers bekeken. Dat heeft goed gewerkt, we wilden namelijk persé het toernooi afsluiten met een overwinning”.

Zijn jullie tevreden met deze 11e plaats? “Ons doel was een plaats bij de eerste acht, maar het resultaat is zoals het is. We hebben er wel hard voor gewerkt maar kwamen in  de poule wedstrijden te kort”.

  

Deel dit bericht