Nieuws

Mark Schmetz “Wij vertrouwen op ons eigen spel”

Zaterdagavond wordt in sporthal de Opperdam dan in Volendam de Noord Hollandse derby gespeeld tussen Kras Volendam en FIQAS Aalsmeer. Volendam verraste anderhalve week geleden met de komst van de Spanjaard Angel Perez. Je hoeft maar wat beelden te bekijken van deze 29-jarige opbouwer en dan is het duidelijk dat hij behoorlijk wat individuele kwaliteiten heeft en een versterking is voor de Noord Hollanders. Hij zou wel eens de schakel kunnen zijn die Volendam in de eerste seizoenshelft miste. Dat zal nog moeten gaan blijken.

Het eerste treffen dit seizoen in Volendam leverde een 27-27 gelijkspel op en het tweede duel in Aalsmeer werd met 25-28 een prooi voor Volendam. Volendam startte de play-off met twee overwinningen en staat op dit moment aan kop op basis van een beter doelsaldo. Aalsmeer won de eerste wedstrijd maar ging vorige week bij Hurry Up fors onderuit.

Trainer coach Mark Schmetz gaat vol goede moed de aan de wedstrijd beginnen. Hij verwacht net als in de BENE-League dat het tot het einde een spannende wedstrijd wordt. “Aalsmeer heeft een absolute topploeg maar heeft vorige week haar slechtste wedstrijd van het seizoen gespeeld. We mogen er vanuit gaan dat ze dat zeker tegen ons willen gaan rechtzetten om de aansluiting te houden” zo is de verwachting van de coach van Volendam.

“Wij vertrouwen op ons eigen spel”, vertelt Schmetz. “Veder zijn wij nu ook druk aan de slag om Angel Perez te integreren binnen onze ploeg. Dit zal echter nog wat tijd vergen voor wij optimaal van hem kunnen profiteren” .  

Deel dit bericht