Nieuws

Mark Bult met onmiddellijke ingang naar Flensburg-Handewitt

Kort voor het einde van de transferperiode is de Duitse koploper uit de Bundesliga en Champions League deelnemer SG Flensburg-Handewitt er in geslaagd een vervanger voor de geblesseerde Johan Jakobsson te presenteren. Voor de korte termijn heeft men een oplossing gevonden en komt van liga concurrent VfL Gummersbach de Nederlandse international Mark Bult naar Noord-Duitsland.  

De 34-jarige Nederlander reist zondag al naar Flensburg en zal vanaf de eerste knock-outronde, de achtste finale, van de Champions League en met onmiddellijke ingang voor alle nationale competities beschikbaar zijn. Mark Bult is met onmiddellijke ingang vrijgegeven  door VfL Gummersbach en heeft een contract tot het einde van het seizoen ondertekend. Hij zal voortaan met het rugnummer 31 voor de SG op doelpuntenjacht gaan. Eerder speelde Bult voor E&O in Emmen, HSG Nordhorn, waarmee hij de EHF Cup heeft gewonnen en Füchse Berlin waarmee hij de Champions League  Final4 heeft gespeeld.

SG coach Ljubomir Vranjes: "Ik en Maik kennen Mark nog uit onze gezamenlijk Nordhorn periode. Het is de ideale oplossing voor ons, omdat hij ons snel kon helpen en ook sportief perfect past in ons gewenste profiel. Hij heeft een geweldige worp en is een defensief sterke linkshander. Bovendien, Mark heeft al veel nationale en internationale ervaring”.

Mark Bult: "Ik was verrast met de vraag, en het is voor mij een grote eer dat Flensburg-Handewitt mij om hulp heeft gevraagd. Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om SG te ondersteunen in de strijd om de titel. Daarvoor zal ik alles geven. Ik dank de VfL dat ze me hebben laten gaan en natuurlijk kruis ik mijn vingers voor hen in een verder succesvol verloop van het seizoen. Op 22 februari zal ik krimpt voor het eerst het shrit van SG aantrekken en in de hel van het noorden oplopen, dat zal voor mij een heel bijzonder moment zijn".  

Deel dit bericht