Nieuws

Mark Broers scoort er lustig op los bij WHC

PETER LOTMAN - Den Haag - Het samenwerkingsverband tussen de twee traditionele Haagse clubs Wings en Hermes blijkt prestatief uitstekend te werken. WHC promoveerde eind vorig seizoen naar de eerste divisie. Deze jaargang draait de formatie van trainer/coach Bart de Koning direct mee in de top. Exponent van die succesvolle ploeg is de 22-jarige Mark Broers.

De sterke schutter valt nooit op in negatieve zin. Geen gezeur tegen medespelers, geen gemekker tegen scheidsrechters, geen discussies met tegenstanders. Broers valt alleen op door zijn doelpunten. Veel, heel veel doelpunten. Wekelijks beloont hij zijn team gemiddeld met zo’n tien doeltreffende acties.

Een speler dus die iedere coach graag in zijn ploeg heeft. Maar Broers is niet van plan, ondanks diverse aanbiedingen, het Haagse WHC te verlaten.

,,Waarom zou ik?,” stelt de altijd rustige student Sportmanagement aan de Haagse Hogeschool steevast een wedervraag. ,,Ik heb het naar mijn zin bij de club. Ik ga met handbal mijn brood niet verdienen. Dus ik ben hier op mijn plaats. We draaien al een paar jaar goed mee, zijn kampioen geworden en na de promotie staan we op de derde plaats. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en daardoor speel ik ook beter. Zit lekker in mijn vel.”

Lastiger

Mark Broers staat dit seizoen als rechtshandige schutter veelvuldig op zijn favoriete linkeropbouwplaats of fungeert als midopbouwer. ,,Twee plaatsen waarop ik goed uit de voeten kan. Vorig seizoen stond ik nogal eens op de rechteropbouw, maar dat is toch een stuk lastiger als rechtshandige speler. Verder is Michel van Beijnum er weer bij als cirkelloper. Als de verdedigers uitstappen op mijn schot kan ik hem aan de cirkel vrijspelen.”

De kracht van WHC is naast de schotkracht van Broers en de andere opbouwer, Stefan Coster, vooral ook de teamgeest. ,,Met sommige spelers zit ik al lang in hetzelfde team. We kennen elkaar door en door. We zijn rustiger geworden in het spel. Op de juiste momenten kunnen we beter temporiseren en versnellen. We lopen onszelf niet meer zo snel voorbij.”

Die rust in het spel is voornamelijk te danken aan coach Bart de Koning. Hij is van nature de rust zelve. Broers: ,,Hij heeft een uitstekende klik met het team. Ook ik kan goed met hem opschieten. Hij kan kwaad worden, maar hij behoudt altijd het overzicht. Die rust werkt goed op de ploeg. Onze doelstelling was deze competitie een goede middenmoter te zijn. Mede door de aanpak van Bart gaat het beter dan verwacht.”

Er zit nog voldoende groei in WHC. Met de week lijken de Hagenaars beter te gaan spelen. Broers: ,,Dat is ook zo. Hoe meer wedstrijden we winnen, des te beter gaat het. Kwestie van vertrouwen. We gaan nu proberen een periodetitel te pakken.”

AD Haagse Courant 

Deel dit bericht