Nieuws

Luca van Straaten en Tim Claessens geselecteerd voor EK U18

De handballers van Oranje U18 die op 15 augustus aan hun Europees kampioenschap gaan beginnen in Litouwen hebben woensdagavond hun laatste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem gespeeld. Het was in de wedstrijd tegen HARO ook de ultieme test voor de  twee spelers Luca van Straaten en Tim Claessens die vanwege blessures geruime tijd langs de kant hebben gestaan. De bondscoach had nog twee plaatsten in zijn selectie opengehouden. Pas na de wedstrijd tegen HARO zou hij beslissen welke twee spelers die plaatsen zouden gaan invullen

Uiteindelijk heeft bondcoach Edwin Kippers geoordeeld dat Luca van Straaten en Tim Claessens voldoende herstelt zijn en fit genoeg bevonden om aan het EK te kunnen gaan deelnemen en beide spelers in zijn selectie opgenomen die komende vrijdag naar Denemarken vertrekt voor een vijfdaagse trainingsstage om de laatste puntjes voor het EK op de i te gaan zetten.  

De voltallige 16-koppige selectie reist naar het Deense Nykobing Mors dat uitkomt in de Deense Boxenliga waar Oranje ook twee wedstrijd tegen de A-jeugd en het Tweede team van Nykobing Mors gaat spelen.

Overigens verloor Oranje de oefenwedstrijd tegen Haro na een 11-17 ruststand met 31-29.  Na een goede eerste helft kwan Haro in de tweede helft gestaag terug naar 23-24. Daarna ging men erop en er over naar 27-25. Oranje kon nog een keer gelijk komen bij 27-27 maar in de slotfase liep de Rotterdamse ploeg weer weg naar 31-28 waarna Oranje de eindstand op 32-29 bepaalde.

 

Definitieve selectie voor het EK in Litouwen

  1. Arjan Versteijnen (Red Rag/Tachos)
  2. Jeroen Roefs (OCI/LIONS)
  3. Dani Baijens (KRAS/Volendam)
  4. Niels Versteijnen (Red Rag/Tachos)
  5. Peter Kwant (Sittardia)
  6. Loek Michiels (Targos/Bevo HC)
  7. Tim van Olst (Red Rag/Tachos)
  8. Ivar Stavast (OCI/LIONS)
  9. Raf Vervoort (Sittardia)
  10. Bram Versteegden (OCI-LIONS)
  11. Rick Wielage (Oosting /E&O)
  12. Tim Zwart (HARO)
  13. Sander Visser (Houten)
  14. Joep Voermans (Sasja)
  15. Luca van Straten (OCI-LIONS)
  16. Tim Claessens (OCI-LIONS)

  

Deel dit bericht