Nieuws

Ljubomir Vranjes verruilt Flensburg voor Hongaarse Veszprem

De eerste grote trainerswissel in het handbal is vandaag bekend gemaakt. Allereerst was daar de Duitse koploper uit de Bundesliga Flensburg-Handewitt die woensdagmorgen  het vertrek van trainer-coach Ljubomir Vranjes naar het Hongaarse Veszprem bekend heeft gemaakt ondanks dat de Zweed nog een contract had tot en met juni 2020.

Vranjes stond elf jaar onder contract bij Flensburg waar hij in 2006 als speler is begonnen. Sinds 2010 was hij er de trainer-coach. Zijn grootste succes met Flensburg was het winnen van de Champions League in 2014 na een 30-28 zege op THW Kiel. 

Woensdagmiddag maakte ook Veszprem zelf via haar website bekend dat Vranjes een contract voor drie jaar heeft getekend tot juni 2020 bij de Hongaarse kampioen en de verliezend finalist van de Champions League van afgelopen seizoen.

Vervolgens liet Vranjes op zijn facebookpagina weten dat de laatste maanden voor hem en zijn vrouw zeer emotioneel waren. “Sinds oktober hebben we veel slapeloze nachten gehad waarbij we alleen maar aan het piekeren waren wat het beste voor de familie zou zijn. Ik heb daarbij ook veel advies van vrienden en spelers gekregen die mij hebben geholpen bij het nemen van mijn beslissing. Het was wel de moeilijkste beslissing uit mijn leven en ik begin me nu pas te realiseren dat het een hele nieuwe uitdaging is."  

Als opvolger van Vranjes is voormalig Flensburg-speler Christian Berg in gesprek met het bestuur. Berge won als bondscoach van de Noorse mannenploeg sensationeel zilver op het voorbije WK in Frankrijk. De Noorse handbalbond heeft, volgens het Noorse Dagblad VG, het verzoek uit Flensburg om te onderhandelen met de 43-jarige trainer, bevestigd. 

Deel dit bericht