Nieuws

Live stream vandaag vanaf 14:45 Champions League final4

Naast de nationale competitie spelen de topclubs in Europa ook nog een volledige Europese competitie. Achttien wedstrijden moeten ze spelen om de Final4 van de Champions League te kunnen bereiken. Een bikkelharde route die niet alleen fysiek veel van de spelers vraagt maar ook mentaal. Het is sinds de invoering van de Champions League Final4 dan ook nog geen enkele club gelukt hun de titel het jaar daarop te kunnen prolongeren.

Dit jaar heeft de titelverdediger FC Barcelona zelfs de Final4 niet eens bereikt. De Spanjaarden die een sterke Champions League competitie hebben gespeeld en als eerste eindigde in Poule B struikelde in de kwartfinale over het dit seizoen door veel blessures geteisterde Duitse THW Kiel dat in Poule A slechts als vierde is geëindigd, en dit seizoen in Bundesliga ook twee teams voor zich moet dulden en de landstitel voor de tweede keer in twaalf jaar heeft verspeelt. THW is recordkampioen met 20 kampioenschappen en werd de afgelopen twaalf jaar tien keer kampioen

Barcelona is daarentegen opnieuw ongeslagen kampioen van Spanje geworden. Het is de 23e Spaansetitel voor Barcelona. Het is nog maar de vraag of THW Kiel volgend seizoen Champions League kan spelen nu Duitsland maar twee plaatsten heeft. Alleen een titel dit weekend levert de ploeg uit Noord Duitsland nog een plekje op in het elitekorps.

THW Kiel is de meest ervaren club als het gaat om deelnamen aan de Final4. Van de zes final4-toernooien die er gespeeld zijn was Kiel vijf keer daarbij aanwezig, waarbij men twee keer de titel wist te veroveren. Zaterdag beginnen zijn aan hun zesde Final4 tegen het Hongaarse MVM Veszprem. Voor de Hongaren wordt het hun derde deelnamen. Vorig jaar waren ze met 28-23 verliezen finalist tegen Barcelona

Voor het Franse Paris Saint Gemain Handball is het de eerste keer dat men zich geplaatst heeft voor de Final4 van de Champions League. Het Franse sterrenteam gaat meteen ook als favoriet van start als het zaterdag tegen het Poolse Vive Kielce moet gaan spelen. Voor de Polen is het hun derde deelname. Twee keer eindigde ze op de derde plaat.

Alle vier de wedstrijden zijn dit weekend via Live stream rechtstreeks te volgen vanuit de Köln Arena in Duitsland. Dit jaar is ook vanavond de opening party via Live stream te volgen.

Uitzendig gemist

Halve finales Champions League 28 mei 2016

KS Vive Kielce vs. Paris Saint-Germain Handball 

THW Kiel vs. MVM Veszprém

 

Na de verrassent verlopen halve finales waarin het Poolse Kielce de torenhoge favoriet PSG Handball versloeg en THW Kiel de finale in handen hand maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist Verszprem nog een verlenging af te dwingen, waarin Kiel kracht te kort kwam staan vandaag de kleine finale en de finale op het programma.

Live stream: Zondag 29 mei

14:45 EHF Final4 – PSG HAndball -THW Kiel  Wedstrijd voor plaats 3  (15:15 TO)

17:30 EHF Final4 – KS Vive Kielce vs MVM Veszprem  Finale  (18:00 TO) 

 

Deel dit bericht