Nieuws

Lions vs Aalsmeer: inzet de koppositie in de BENE-League

Zaterdagavond is er weer een onvervalste handbalavond in de Sittardse Stadsporthal. Om 19.00 uur begint de avond met het duel uit de BENE-League tussen OCI-LIONS en FIQAS Aalsmeer daarbij staat voor de Limburgers opnieuw de eerste plek in de BENE-League competitie op het spel. Anderhalve week geleden nam de ploeg van Monique Tijsterman deze over van Achilles Bocholt door de Belgen met 29-23 te verslaan.

Lions is de koploper met zeven punten maar voelt de adem van de drie Belgische ploegen Hasselt, Bocholt en Tongeren in de nek. Alle drie hebben ze zes punten. Aalsmeer staat vijfde en heeft vijf punten maar de ploeg van René Romeijn heeft nog een inhaalwedstrijd te goed tegen Bevo. Het is dus dringen aan de kop van de BENE-League.

Daarmee heeft Aalsmeer het niet gek gedaan mede ook omdat René Romeijn tot nu toe drie uitwedstrijden heeft gespeeld. De inhaalwedstrijd tegen Bevo op 6 november is ook een uitwedstrijd en dit weekend staat de uitwedstrijd in Sittard op het programma. Dat betekend wel dat er in de terugronde straks veel thuiswedstrijden op het programma zullen staan. Er werd pas een keer thuis tegen Hasselt gespeeld. Van de uitwedstrijden werd alleen bij Bocholt nipt met 29-28 verloren en bij Volendam werd met 27-27 gelijk gespeeld.

Voor Lions wordt het de vierde thuiswedstrijd tegenover twee uitwedstrijden. De punten werden tot nu toe allemaal thuis gehaald, behalve op de eerste speelsdag toen werd er gelijk gespeeld in Panningen tegen Bevo. Verloren werd er in Antwerpen tegen Sasja. Ook zatedagavond wordt er weer een spannende wedstrijd verwacht. De afgelopen jaren waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd en werden de onderlinge duels vaak nipt door een van de twee ploegen gewonnen.

In verband met werkzaamheden in Fitland XL, waar een nieuwe handbalvloer wordt gelegd, zal ook deze wedstrijd net als tien dagen geleden in de Stadssporthal gespeeld gaan worden. Omdat na de BENE-League wedstrijd de derby tussen Sittardia en Handbal Venlo wordt gespeeld begint de wedstrijd tussen LIONS en Aalsmeer om 19.00 uur. De wedstrijd zal worden geleid door het scheidsrechtersduo Thomassen en Schmack

  

Deel dit bericht