Nieuws

LIONS klaar voor confrontatie met Elverum

De handballers van OCI-LIONS zijn klaar voor de confrontatie met het Noorse Elverum in de halve finale van het Champions League kwalificatietoernooi. Zaterdag speelde de ploeg van coach Monique Tijsterman de laatste voorbereidingswedstrijd van het seizoen tegen het Belgische KV Sasja. Omdat het Luxemburgse Handball Esch had afgebeld speelde de beide ploegen een wedstrijd van 3 x 25 minuten.

LIONS moet nog altijd doen zonder de geblesseerde Luc Steins, hij hoort over twee weken hoe het er met zijn blessure voor staat, maar aangezien er internationaal weinig expertise bestaat omtrent zijn blessure blijft het koffiedikkijken wanneer hij weer zou kunnen spelen. “Bij een kruisbandblessure bestaan er protocollen en weet je precies waar je aan toe bent, maar aangezien de blessure van Steins zelden voorkomt bestaan er ook geen protocollen voor”, zo legt Monique Tijsterman uit. “Hij heeft een scheur van ongeveer 2,5 centimeter in zijn pees in zijn schouder. Aan de buitenkant van zijn pees zie je dus helemaal niks en dat maakt het extra moeilijk omdat je dan nauwelijks kunt zien of en in hoeverre het herstelt”. Voor het overige heeft Tijsterman een volledige fitte selectie ter beschikking al was dat zaterdag tegen compleet vernieuwd en verjongd Sasja niet altijd zichtbaar.

Alex Jacobs zal het komend seizoen moeten bouwen aan een geheel nieuwe ploeg die voor een grootdeel bestaat uit het tweede team dat vorig seizoen in de eerste nationale van Belgie opereerde en ongeveer volledig overgeheveld is naar de het eerste team en daarnaast aangevuld is met een handvol spelers van buiten. Veel zal bij de ploeg uit Antwerpen moeten komen van de Sloveense jeugd international Luca Grof.

LIONS oogde tegen Sasja vermoeid en speelde niet altijd geconcentreerd. Omdat de kampioen van de BENE-League niet scherp speelde liet men heel veel kansen liggen, waardoor Sasja toch lange tijd kon aanhaken. Op de momenten dat LIONS even aanzette vloog de tussenstand omhoog, maar als men vervolgens weer gas gaat terugnemen en minder geconcentreerd gaat spelen neemt de voorsprong weer in. Zo staat het na vijftien minuten in de eerste helft 10-4 maar vlak voor rust (die bij12-9 ingaat) is het nog maar 11-9.

In het tweede deel hetzelfde patroon, na vijf minuten staat het weer 15-9. Sasja kan dan weer terugkomen naar 21-18. Nog voor het twee deel eindigt, herstellen de verhoudingen weer en gaat LIONS met een 28-21 voorsprong voor de tweede keer rusten.

In het derde deel is het al snel geen wedstrijd meer. Ondanks dat LIONS nog de nodige kansen blijft missen loopt de score behoorlijk op. Al snel staat het verschil op tien doelpunten (33-23) en loopt de ploeg uit Nederlands Limburg uiteindelijk toch nog weg naar een 47-32 eindstand.

Na afloop vertelde Monique Tijsterman dat men in eerste instantie het beoogde spel dat men in gedachte heeft volgende week tegen Elverum te spelen wilde gaan uitproberen maar, de meeste spelers waren erg moe. “We hebben ook een fysiek zware voorbereiding gehad dus het is ook wel begrijpelijk dat in deze fase spelers last hebben van zware benen. Daarbij geeft de ene persoon daar op zo’n moment meer aan toe als de ander en gaat het wel eens mis op het veld. Maar de komende week gaan we gas terugnemen en ook iets minder trainen zodat we vrijdag allemaal uitgerust naar Banja Luka kunnen afreizen en de confrontatie met Elverum aan kunnen. We zijn er in ieder geval klaar voor, zo concludeerde Tijsterman”.  

Deel dit bericht