LIONS flikt het weer tegen Aalsmeer om na een grote achterstand te winnen

Limburgers dichten gat van negen doelpunten en pakken de winst

United Tongeren, OCI-LIONS en KV Sasja zijn de winnaars geworden van de negende speelronde van de BENE-League. Tongeren is helemaal spekkoper geworden door de uitwedstrijd bij Achilles Bocholt te gaan winnen en vervolgens ook nog Hasselt thuis te zien verliezen tegen Sasja. Doordat LIONS in extremis weer wist te winnen bij Aalsmeer bedraagt het gaatje naar de eerste achtervolger drie punten en daarmee blijft Tongeren nog wel binnen schootsbereik van LIONS.

Bevo kon na vier nederlagen op rij ook in de laatste seconde van de wedstrijd tegen Volendam weer eens winnen na de 15-14 ruststand. Drie minuten voor het einde zag het er echter nog slecht uit voor de Nederlandse kampioen. Volendam stond op 26-28 voorsprong.

Nadat Van de Beucken de 27-28 scoorde kreeg Volendammer Smits met nog 1.43 minuten op de klok een tijdstraf. Dat koste de Noord Hollanders uiteindelijk de winst.

Nick de Kuyper scoorde even later de 28-28. Eelco Wevers scoorde vervolgens in de laatste seconden van de wedstrijd de winnende treffer: 29-28.  Daarmee hebben de Limburgers de laatste plaats over gedaan aan Aalsmeer dat zich zelf opnieuw in grote problemen bracht tegen LIONS.

45 minuten lang was Aalsmeer heer en meesters op het veld. Vooral in de eerste helft. Na de 4-0 opening kwam LIONS nog wel terug tot 5-5 (11’) maar vervolgens liep Aalsmeer weg naar een 17-8 ruststand. De Limburgers speelden onherkenbaar zonder enige vorm van passie.

In de tweede helft kwam OCI-LIONS sterk uit de startblokken. Met vier treffers op rij werd het 17-12. De opleving bleek echter maar van korte duur want Aalsmeer kwam weer opnieuw uit bij een marge van negen doelpunten (23-14). Tot halverwege de tweede helft als het 24-15 wordt leek er totaal niks aan de hand voor de Noord Hollanders. LIONS verkleinde de marge vervolgens naar zes (24-18) maar Aalsmeer liep weer even makkelijk uit naar acht verschil: 26-18 en 28-20, er zijn dan nog ruim tien minuten te spelen.

De 28e treffer van Bas Troost bleek later het laatste doelpunt te zijn voor de Noord Hollanders. De resterende tijd werd er niet meer gescoord terwijl men LIONS steeds dichterbij zag komen. In eerste instantie ging dat rap, binnen een paar minuten was het 28-23 waarna Aalsmeer een time-out namen. De situatie was identiek aan de wedstrijd van enkele weken geleden in Sittard waar Aalsmeer een zeven punten voorsprong als sneeuw voor de zon zag wegsmelten en LIONS in de  allerlaatste seconde wist te winnen.

Aalsmeer raakte ook nu weer helemaal de draad kwijt en stapelde fout op fout waar LIONS steeds van wist te profiteren. Bij de Limburgers steeg het zelfvertrouwen zienderogen en kwam de passie weer helemaal terug. En ondanks dat Pejovic nog een twee minuten straf kreeg bij 28-25 werd het via Serge Heinen en Luc Steins 28-27. Met nog een minuut op de klok was het opnieuw Luc Steins die nu de gelijkmaker scoorde: 28-28. Als Aalsmeer dan men nog 20 seconden op de klok mist neem LIONS coach Monique Tijsterman een time-out en is het vervolgens Joao Ramos die gasten uit Limburg in de alles laatste seconde voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong schiet en daarmee ook meteen de twee punten veilig stelt met de 28-29 overwinning.

In de Bloemhof in Aalsmeer was het doodstil. Voor de tweede keer heeft Aalsmeer zich lelijk te kijk gezet en voor eigen publiek is het zelfs nog erger mede ook omdaat de voorsprong nog groter was dan in Sittard.

Met deze zege klimt OCI-LIONS weer naar de tweede plaats in de stand van de BENE-League, achter Tongeren dat in een spannende wedstrijd na een 13-13 ruststand bij Achilles Bocholt ging winnen met 24-27. Door het verlies van Bocholt en de 21-28 (10-13) nederlaag van Initia Hasselt thuis tegen Sasja spring LIONS weer over de twee Belgische ploegen heen naar de tweede plaats.

Scores Aalsmeer: Dustin Lighthart 5 Robin Boomhouwer 5, Samir Benghanem 4, Tim Bottinga 2, Frank Lubbert 2, Nils Dekker 2, Jimmy Castien 2, Rodrigo Huttinga 2, Bas Troost 1, Remco van Dam 1.

Scores LIONS: Roel Adams 6, Ivo Steins 5 Serge Heijnen 4, Joao Ramos 4, Luc Steins 4, Dylan Vossen 2, Eligio Pepels 1, Alan van de Wall 1, Kay Smits 1, Tim Mullens 1.