LIONS en Houten naar halve finale beker

De handballers van OCI-LIONS en Alphadeuren Houten hebben zich geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi.

LIONS versloeg in eigen huis eenvoudig Kras Volendam na een 17-10 ruststand met 35-24,

De afgelopen weken had Volendam toch wel indruk gemaakt met twee overwinningen in Panningen tegen Bevo en een gelijk spel tegen Hurry up, een wedstrijd die ze eigenlijk ook hadden moeten winnen. Daartussen door speelde men echter wel een dramatische achtste finale tegen Nieuwegein die men maar ternauwernood had gewonnen.

Iedereen die naar de sporthal in Sittard was gekomen voor de kwart finalewedstrijden van de beker Tussen OCI-LIONS en Krans Volendam was dan ook in de veronderstelling dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden en dat dit eigenlijk ook wel een finale waardige wedstrijd zou zijn. Het liep echter totaal anders.

LIONS startte sterk in de dekking met daarachter een strek acterende Thijs van Leeuwen met zes stops op rij, daarnaast rondde de Limburgers ook snel en effectief af waardoor het na 12 minuten 8-1 stond en de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was ondanks dat het even leek of Volendam terug zou komen als het 9-4 wordt. Maar een na time-out zette LIONS weer orde op zaken en liep uit naar 14-6 waarna er gerust werd bij een 17-10 stand

In de tweede helft consolideerde de stand zich de eerste tien minuten weer tussen de acht/negen doelppunte maar als Thijs van Leeuwen weer opnieuw ballen begint te stoppen loopt LIOSN halverwege de tweede helft uit van 23-16 naar 27-16. Ondanks dat de concentratie bij LIONS ook iets af neemt ziet men toch nog kans om uit te lopen naar de maximale voorspong van dertien doelpunten: 31-18.

Er dreigt er een complete afstraffing voor de Volendammers maar LIONS mist in deze fase ook een aantal openkansen waardoor het verschil dertien blijft. In de laatste drie minuten kan Volendam met drie treffers op rij het verschil terug brengen naar tien doelpunten, maar het is Ivar Stavast die de eindstand op 35-24 bepaalt.

Houten verrast Quintus

Houten verraste in eigen huis KWS Quints na won ook redelijk eenvoudig na een 19-11 ruststand met 33-25

De eerste tien minuten tot 5-5 was het nog een gelijk opgaande wedstrijd maar als Quintus kansen achter elkaar begint te missen loop Houten uit naar een 10-7 voorspong die de Utrechters alleen nog maar verder kunnen uitbreiden omdat de gasten uit het Westland veel te passief spelen: 13-7. Uiteindelijk gaat de ploeg van de vertrekkende coach Hans van Dijk met een ruime toch wel onverwachte voorsprong van acht doelpunten (19-11) de kleedkamer in

Even dreigde Quintus met een inhaalrace bij het begin van de tweede helft als men na vijf minuten op een 19-14 tussenstand komt. Die inhaalrace stokte al snel Maar vervolgens stabiliseert het verschil zich op zes doelpunten. Halverwege de tweede helft staat net 24-18, maar als het met nog tien minute te spelen 25-21 wordt dan lijkt het toch een wedstrijd te gaan worden met een spannend slotfase, maar dat bleef achterwege omdat Houten toch weer weet uit te lopen naar een verschil van zes doelpunten. Met nog vijf minuten te spelen staat het 29-23. Daarmee is de wedstrijd gespeeld en wint de ploeg uit het Utrechtse Houten uiteindleijk met 33-25 en plaats zich zo ten koste van BENE-League deelnemer KWS Quintus voor de halve finale.

Naast OCI-LIONS en Alphadeuren Houten   hadden dnsdag JMS Hurry Up en FIQAS Aalsmeer zich al voor de halve finale geplaatst