Nieuws

Lions begint Europees in Londen Volendam in Slowakije

Voor de handballers van Lions, Volendam en Bocholt heeft dinsdagmiddag de loting plaats gevonden voor de eerste en tweede ronde van de EHF-Cup.

De Nederlandse vice-kampioen Lions heeft het in de eerste ronde getroffen. De ploeg van Monique Tijsterman speelt in de eerste ronde tegen het Engelse Londen GD Handbal Club eerst in een uitwedstrijd waarna een weeklater de return in Sittard zal plaats vinden. In de tweede ronde treft de winnaar van deze wedstrijd het Roemeense Stiinta Municipal Dedeman Bacau. Geen gemakkelijke tegenstander voor de Limburgers. Afgelopen seizoen strandde men in de derde kwalificatieronde van de EHF Cup terwijl men het jaar daarvoor pas in de groepsfase van de EHF Cup het Waterloo vond

Volendam speelt ook eerst een thuiswedstrijd in de eerste ronden van de EHF Cup maar treft daarin het Slowaakse HK Topolcany. Topolcany is Europees een onbekende ploeg. Zij spelen dit seizoen hun eerste Europacup wedstrijd in d ehistorie van de club. Wanneer Volendam de eerste ronde overleeft kan het wel eens Bevo Hc als tegenstander krijgen. De ploeg van Mark Schmetz speelt in de tweede ronde tegen de nummer vier van het Champions League kwalificatietrnooi groep 1 waar naast Bevo ook het Wit Russische Meshkov Brest, het Servische Vojvodina en het Slowaakse Tatran Presov spelen. Volendam speelt dan eerst de thuiswedstrijd.

De Belgische vice-kampioen Achilles Bocholt speelt in de eerste ronde van de EHF Cup ook eerste een thuiswedstrijd en treft dan het Servische RK Zeleznicar 1949 Nis. Wanneer Bocholt deze ronde overleeft speelt het in de tweede ronde tegen het Zwitserse Pfadi Winterthur. De ploeg van trainer coach Stan Backus speelt dan eerste een uitwedstrijd  

De wedstrijden uit de eerste ronde worden gespeeld in de weekenden van 6/7 september en 13/14 september 2014. De speeldata voor de tweede ronde zijn vastgesteld op 11/12 oktober en 18/19 oktober 2014.
 
 

Deel dit bericht