Nieuws

Leuven wordt de handbalstad voor de Belgische Nationale ploeg

De nationale mannenhandbalploeg speelt vanaf 2017 al zijn  EK en WK kwalificatiewedstrijden in Sportoase Leuven. De Koninklijke Belgische Handbalbond, Stad Leuven, de vzw Tofsport en Sportoase ondertekenden woensdag een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar. In die periode zullen ook de finales van de Beker van België voor mannen en vrouwen in Sportoase georganiseerd worden.

“Omdat levenslang sportende mensen essentieel zijn voor het Leuvense stadsbestuur, investeert de stad sinds jaren in kwaliteitsvolle sportaccommodaties” zegt burgemeester Louis Tobback. Ik ben dan ook uiterst opgetogen dat Leuven de volgende drie jaren de thuishaven wordt van de Belgische handbalsport. Met het ter beschikking stellen van sportinfrastructuur enerzijds en financiële ondersteuning anderzijds, via de vzw Tofsport, willen we graag bijdragen aan een opwaardering van de handbalsport en tegelijkertijd de Leuvense sportliefhebber live laten genieten van topsport. Ik hoop van ganser harte dat in navolging van de Yellow Tigers, voor wie het allemaal begon in Leuven, de Red Wolves (De Belgische handbalmannen) de Leuvense sportliefhebber zal enthousiasmeren en dat we hier in Leuven de basis zullen leggen van een prachtig succesverhaal!”

“Ik ben bijzonder verheugd met dit samenwerkingsakkoord” zegt Piet Moons, voorzitter va de Koninklijke Belgische Handbalfederatie. “Ik wil Stad Leuven, Sportoase en de vzw Tofsport dan ook van harte bedanken voor het in ons gestelde vertrouwden. De centrale ligging van Leuven is interessant voor onze fans die nu niet meer van de ene naar de andere kant van het land moeten rijden om de Red Wolves aan te moedigen. De accommodatie biedt ons sportief en extra-sportief heel veel mogelijkheden. Het team van Michael Schouwaerts draagt bovendien kwaliteit hoog in het vaandel. Ik ben tevreden dat we Sportoase voortaan als onze ‘thuis’ mogen beschouwen. Nu we een thuisbasis hebben kunnen we verder werken aan ons ambitieus plan ‘Handbal 2.0.22’. We willen dit met alle betrokken partijen verder uitbouwen. We hebben eveneens de intentie om clinics te organiseren in scholen en voor kansarme jongeren. Dit project wordt in de komende weken verder uitgewerkt.”

 

EK 2022 – stand van zaken

Tijdens het EHF congres, dat in november in Wenen georganiseerd werd, sloot de KBHB een principeakkoord met de Spaanse en Franse handbalfederaties om in 2022 samen het EK te organiseren. “We hebben onze ambities besproken met Joël Delplanque, voorzitter van de Franse handbalfederatie, en met de Spaanse voorzitter Francisco Blazquez. De volgende stap in het dossier is het ontwikkelen van een haalbaarheidsstudie. De beslissing of we het EK toegewezen krijgen valt op het EHF congres van Edinburgh in 2018. De goede internationale contacten die Patrick Garcia, secretaris-generaal van de KBHB, als jaren heeft vergemakkelijken de gesprekken. Ik beschouw hem als een bruggenbouwer die zowel de Franse als de Spaanse taal spreekt” zegt Piet Moons. 

Deel dit bericht