Leider Hasselt onloopt nederlag tegen Visé

In de derde wedstrijd van de play-off competitie konden de handballers van United Tongeren hun eerste overwinning binnen slepen. Tongeren ging voortvarend van start: 5-12 (20’) maar zag daarna Sasja langzaam dichterbij komen. Na de 9-13 ruststand werd het vlak na rust 12-13. Bij 17-17 werd het weer gelijk en konden beide ploegen weer opnieuw beginnen. Tongeren deed dat het beste:17-20 Die achterstand kon Sasja niet meer inlopen en ging uiteindelijk met 24-26 in de eigen hal onderuit.

Initia Hasslet kwam met de schrik vrij tegen Visé. De Waalse ploeg  kwam sterk uit de stratblokken (4-1) maar zag Hasselt het initiatief overnemen (5-8). Bij 8-8 was het weer gelijk waarna er een gelijk opgaande strijd tot aan de rust plaats vond. (11-10) In de tweede helft is het voortdurend Visé dat aan de leiding staat. Hasselt kan wel een paar keer langszij komen maar niet meer er overheen komen tot anderhalve minuut voor het einde Köhlen die ookal de 24-24 gescoord had de 24-25 scoorde. Die voorsprong liet Hasselt zich niet meer ontnemen en zegevierde met 25-26

Bocholt begon sterk in de thuiswedstrijd tegen Nelo (6-1) en kon vervolgen naar de rust toe dat verschil vast houden: 14-8. In de tweede helft liep de vice kampioen van Belgie weg naar 21-12 halverwege de tweede helft en was de wedstrijd gelopen Bocholt liet de teugels vieren en zag Nelo nog terugkomen naar de 28-23 eindstand.

KS Sasja - United HC Tongeren 24-26

HC Visé – Hubo I. Hasselt 24-26

QubiQ A. Bocholt – Sporting Nelo 28-22